Ενδεικτικό παράδειγμα για το πώς στην Ελλάδα της διαπλοκής, εργολαβικά συμφέροντα που «συμπράττουν» με το Δημόσιο, όχι μόνο κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα, αλλά καταστρέφουν και το απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον αυτής της χώρας, παραβιάζοντας κατάφωρα την Εθνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία, χαρακτήρισε σε δηλώσεις του το ΧΥΤΑ Γραμματικού ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής.

Κατηγόρησε μάλιστα την περιφερειακή και τη Ρένα Δούρου ότι ενώ «πριν περίπου 2 χρόνια, μαζί με τους κατοίκους του Γραμματικού και όλου του Δήμου Μαραθώνα, καταφέραμε να φέρουμε επί τόπου στο ΧΥΤΑ Γραμματικού ειδική αντιπροσωπεία βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που με έκθεσή τους βεβαίωναν ότι στο Γραμματικό συντελείτο ένα περιβαλλοντικό έγκλημα» ο ΧΥΤΑ κατασκευάζεται κατά παράβαση της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας και μάλιστα πάνω σε ρέμα, με κίνδυνο να μολυνθεί ο Ευβοϊκός και ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής.

Απαντώντας η κ. Δούρου αρκέστηκε να πει ότι είναι κατά της δημιουργίας ΧΥΤΑ στο Γραμμματικό παραπέμποντας στην έγκριση της αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού που, ωστόσο, δεν έχει προχωρήσει.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.