Από το βράδυ της Κυριακής  μετά τη συνομιλία που είχε με τον  Κώστα Καραμανλή, τον  Αντώνη Σαμαρά και την κατ’  ιδίαν συζήτηση με τη Ντόρα  Μπακογιάννη φαίνεται  ότι  αποφάσισε ο Βαγγέλης  Μεϊμαράκης να ανοίξει τις διαδικασίες  εκλογής νέου προέδρου της ΝΔ  «το ταχύτερο δυνατόν».


 Εκείνο που είπε προς πάσα κατεύθυνση  είναι  ότι η παρούσα συγκυρία δεν προσφέρεται για  εσωστρέφεια  εκτιμώντας  ότι η κυβέρνηση  «είναι  θέμα εβδομάδων να βρεθεί μπροστά σε τραγικά αδιέξοδα». 

Προφανώς η  θέση του αυτή  «έγινε κατανοητή αλλά  όχι αποδεκτή»  με αποτέλεσμα  ο  Μεϊμαράκης  να δρομολογήσει αμέσως τις διαδικασίες. Δηλαδή  νέος αρχηγός από την  κομματική βάση με κάλπες που θα στηθούν σε όλη την Ελλάδα! Κι αυτό στην καλύτερη περίπτωση θα συμβεί περί τα τέλη  Οκτωβρίου, δηλαδή επί ένα μήνα  στη  Βουλή θα ψηφίζονται  Μνημονιακοί νόμοι και η ΝΔ  θα αλληλοσπαράζεται   παρέχοντας χρόνο  εδραίωσης σε  ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Όπως  ακριβώς συνέβη  το  2009 με τη διαδοχή Καραμανλή.  Όσον αφορά στους  υποψήφιους προέδρους, πέραν του  Μεϊμαράκη που το σκέπτεται , ενδιαφέρον σε θεωρητικό επίπεδο  εκδηλώνουν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Νίκος Δένδιας,  Όλγα Κεφαλογιάννη , Βασίλης Κικίλιας, από την  οικογένεια  Μητσοτάκη,  ο  Κυριάκος  Μητσοτάκης  και ο  Κώστας Μπακογιάννης,  ο Απόστολος Τζιτζικώστας , το  σκέφτεται ο Κώστας Αγοραστός και πιθανόν ο Μάκης  Βορίδης. Καραμανλής,  Σαμαράς και  Ντόρα  δεν σκέπτονται  καν να μπουν στη διαδικασία της κάλπης. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.