Συγκίνηση προκάλεσε στα social media η φωτογραφία αστυνομικού από τη Σερβία, που κρατά στα χέρια του και αγκαλιάζει ένα παιδάκι-πρόσφυγα από τη Συρία.
Το τρυφερό καρέ δημοσίευσε στο Twitter η δημοσιογράφος του BBC, Μανβίν Ράνα, γράφοντας: «Οι Σύριοι είναι γεμάτοι ευχαριστίες για τη σερβική αστυνομία. Λένε ότι οι αστυνομικοί στη Σερβία είναι καλοί και ότι είναι οι πρώτοι που δεν τους συμπεριφέρονται σαν ζώα».
Χωρίς καμία καθυστέρηση, η φωτογραφία αναρτήθηκε και στο Facebook και έγινε viral.
Ολοι έψαχναν να μάθουν πιο είναι αυτός ο Σέρβος αστυνομικός με τη μεγάλη καρδιά, που προκάλεσε «κύμα» συναισθημάτων σε όλο τον πλανήτη.
Το όνομά του είναι Ρετζέπ Αρίφι και κατάγεται από την πόλη Πρέσεβο της νότιας Σερβίας. Εδώ και ένα περίπου μήνα βρίσκεται στο χωριό Μιράτοβιτς, όπου φθάνουν οι πρόσφυγες από την Ελλάδα και τα Σκόπια.
Οπως ανέφερε ο εξάδελφός του Βαλιόν στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, ο Ρετζέπ δεν γνώριζε πως όλος ο κόσμος είδε τις φωτογραφίες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέχρι που πήγε στο αστυνομικό τμήμα και τον ενημέρωσε ένας συνάδελφός του.
Ο Ρετζέπ Αρίφι έχασε τον πατέρα του σε τροχαίο δυστύχημα, όταν ήταν μόλις έξι μηνών. Είναι 34 χρονών, δεν είναι παντρεμένος και δεν έχει παιδιά. Ο Βαλιόν Αρίφι είπε ότι συνάντησε μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας τον Ρετζέπ, αλλά εκείνος δεν θέλησε να μιλήσει για την ξαφνική εισβολή της δημοσιότητας στη ζωή του.
«Μου είπε μόνο ότι ήταν μία ανθρώπινη πράξη και καθήκον κάθε ανθρώπου», τόνισε ο Βαλιόν Αρίφι, ο οποίος επίσης καθημερινά περνάει χρόνο με τους πρόσφυγες στο Μιράτοβατς.
Στο σημείο που απαθανατίστηκε το στιγμιότυπο φτάνουν καθημερινά εκατοντάδες πρόσφυγες με λεωφορεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕΟ Ρετζέπ Αρίφι και οι συνάδελφοί του είναι εκεί κάθε μέρα για να διατηρούν την τάξη, αλλά και για να τους προστατεύουν.
Ο τρυφερός αστυνομικός προσφέρθηκε να βοηθήσει την εξαντλημένη από το ταξίδι μητέρα του παιδιού και το πήρε αγκαλιά για να την ξεκουράσει.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.