Το όραμα της ΝΔ για την επόμενη μέρα κρίσιμο χαρτί για τον Μεϊμαράκη – Βαρόμετρο η ΔΕΘ για τον πρόεδρο της ΝΔ



Μπορεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης να έχει καταφέρει να φέρει περίπου στα ίσια την εκλογική αναμέτρηση, πλην όμως, ακόμα και αν δεχτούμε πως η ΝΔ είναι ελαφρά μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει καταφέρει να κάνει εκείνο το break που θα του δώσει τον αέρα και την αυτοπεποίθηση της νίκης. Αυτό είναι λοιπόν και το ζητούμενο από την παρουσία του προέδρου της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, όπου καλείται να εμφανιστεί ηγετικός, αλλά και να παρουσιάσει το δικό του όραμα για την Ελλάδα της επόμενη μέρας, έστω και υπό την ασφυκτική μέγγενη του τρίτου Μνημονίου.

Κατά την ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς, ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να παρουσιάσει το όραμά του για την επόμενη μέρα στη χώρα, σε περίπτωση που η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές και κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Το σημείο του οράματος είναι άλλωστε και αυτό, στο οποίο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πρέπει να επικεντρωθεί, μιας και η αποδόμηση του Αλέξη Τσίπρα είναι κάτι που ήδη λαμβάνει χώρα.

Στην αρχή της προεκλογικής περιόδου, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε επισημάνει πως η ισορροπία στην καμπάνια της ΝΔ θα είναι 1/3 επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και 2/3 προγραμματικός λόγος. Η εκλογική καθημερινότητα επέβαλε την αλλαγή δεδομένων, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη πολλάκις να βάλλει εναντίον του απελθόντα πρωθυπουργού, πλην όμως το όραμά του για τη χώρα ακόμα δεν είναι ευκρινές για τους ψηφοφόρους.

Στο επιτελείο της ΝΔ εργάζονται με φόντο τη ΔΕΘ και την παρουσία του προέδρου του κόμματος εκεί, όπου άλλωστε πρέπει να πραγματοποιήσει μια καλή εμφάνιση, επιδεικνύοντας σοβαρότητα και στιβαρότητα, οικοδομώντας με άλλα λόγια ένα πρωθυπουργικό προφίλ, πέραν αυτού του ανθρώπου της διπλανής πόρτας που ήδη διαθέτει. Ήδη μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές στην ομιλία του κυρίου Μεϊμαράκη, η οποία θα κινείται στη γνωστή λογική της εθνικής συναίνεσης αλλά και των λίγων υποσχέσεων, πλην όμως θα συνιστά επί της ουσίας ένα μανιφέστο μιας και ο πρόεδρος της ΝΔ θα επεξηγεί τις προτεραιότητές του για τη διακυβέρνηση της χώρας την επαύριο.

Στη ΝΔ εκτιμούν πως είναι κρίσιμο να απλωθούν και σε μη μνημονιακά πεδία. Παιδεία, μετανάστευση, δημόσια διοίκηση είναι μερικά από τα θέματα που θα βρεθούν στην αιχμή του δόρατος του κόμματος, όχι μόνο ως μομφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ως προς την ανάδειξη των προτεραιοτήτων του κόμματος. Εκεί θεωρούν πως η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο συντριπτική, ώστε προσφέρεται πεδίο δόξης λαμπρό στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη όχι απλώς να την καταδείξει, αλλά και να αναδείξει ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ΝΔ έναντι του κόμματος της Κουμουνδούρου.

Όπως άλλωστε το θέτουν πολύπειροι επικοινωνιολόγοι, μιας και η καμπάνια της ΝΔ εστιάσει και στο όραμα και στην προοπτική για την επόμενη μέρα, είναι κρίσιμο και ο πρόεδρος του κόμματος να υπηρετεί αυτή τη στρατηγική και να μην επιτίθεται απλά εναντίον του Αλέξη Τσίπρα ή του Πάνου Καμμένου. Άλλωστε, το κυβερνητικό προφίλ που σκιαγραφείται για τον κύριο Μεϊμαράκη θα πρέπει να περιλαμβάνει και πολύ περισσότερο τη δική του εμπλοκή ως προς το ποιες είναι η απαντήσεις της ΝΔ στα προβλήματα της χώρας, όχι απλά ως προς τις διαπιστώσεις για το τι έκανε λάθος ο ΣΥΡΙΖΑ. «Αναδεικνύοντας το όραμά του, ο κύριος Μεϊμαράκης δεν είναι υποχρεωτικό να μπει στη λογική της υποσχεσιολογίας» αναφέρει έμπειρος επικοινωνιολόγος, ξεκαθαρίζοντας πως οι δύο στρατηγικές της ΝΔ δεν ακυρώνουν η μια την άλλη.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.