Πραγματοποιήθηκαν σήμερα Δευτέρα 12/10 τα εγκαίνια του 9ου νηπιαγωγείου (Πανταζοπούλου αριθμ. 51), από το Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρο Κυρίζογλου παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ευσταθίου Αβραμίδη ο οποίος εκπροσωπούσε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, Αντιδημάρχων, Δημοτικών συμβούλων, εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών.
Το συγκεκριμένο έργο λύνει ένα μεγάλο πρόβλημα της περιοχής. Το 9ο Νηπιαγωγείο μέχρι σήμερα συστεγαζόταν με το 5ο Νηπιαγωγείο επί της οδού Φιλιππουπόλεως και Κέννεντυ  σε μια απόσταση πάνω από 400μ. Θα φιλοξενεί 50 νήπια, 25 σε κανονικό ωράριο και 25 στο ολοήμερο τμήμα.
Το οικόπεδο αποκτήθηκε με δαπάνη και χρηματοδότηση ποσού 869.097,16 ευρώ ενώ το κόστος της κατασκευής ήταν προϋπολογισμού 617.000 ευρώ. 
Το 9ο Νηπιαγωγείο περιλαμβάνει:
είσοδο με μικρό χώρο κουζίνας 
2 αίθουσες διδασκαλίας 
Γραφείο νηπιαγωγών 
Χώρους υγιεινής (νηπίων -ΑΜΕΑ-νηπιαγωγού) 
Λεβητοστάσιο
Μετά τον αγιασμό ο Δήμαρχος απηύθυνε χαιρετισμό όπου μεταξύ άλλων δήλωσε «Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία με μεθοδικότητα και επιμονή καταφέραμε να κατασκευάσουμε ένα ακόμη σχολείο. Η δημοτική αρχή έχει δώσει έμφαση και προτεραιότητα στη συντήρηση και στη δημιουργία νέων σχολικών μονάδων. Γιατί τα σχολεία δεν είναι μόνο κτίρια. Είναι ο χώρος που αναπτύσσεται και καλλιεργείται η  προσωπικότητα κάθε παιδιού. Είναι το δεύτερο σπίτι και η δεύτερη οικογένεια κάθε παιδιού».




Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.