Μπορεί οι τέσσερις διεκδικητές της ηγεσίας να έχουν, επί του παρόντος τουλάχιστον, αφήσει πίσω την ένταση των προηγούμενων ημερών, ωστόσο η προεκλογική μάχη στη Νέα Δημοκρατία μόλις που ξεκινά και θα αφορά τόσο στο πολιτικό στίγμα ενός εκάστου όσο και στα τεχνικά – διαδικαστικά ζητήματα που, φυσικά, δεν λύθηκαν ως δια μαγείας. 
Άλλωστε, εκκρεμεί η ανακοίνωση του αναδόχου για το έργο μηχανογραφικής στήριξης των εκλογών, που αποτέλεσε και την αφορμή για την ακραίας μορφής σύγκρουση μεταξύ του κ. Ευ. Μεϊμαράκη και του Γραμματέα του κόμματος Ανδ. Παπαμιμίκου. Η ανακοίνωση αναμένεται ακόμη και σήμερα ενώ οι βολές δεν λείπουν, με τελευταία αυτή του Γερ. Γιακουμάτου που κάλεσε το Γραμματέα του κόμματος να... παραιτηθεί. 
Από εκεί και πέρα, όμως, αιτίες τριβών – και οι πάντες εύχονται αυτές να είναι εντός ορίων ώστε να αποφευχθεί η θλιβερή εικόνα του προηγούμενου διαστήματος – υπάρχουν και συγκεκριμένα: 
  • η διάρθρωση των εκλογικών κέντρων – καλπών ανά την Ελλάδα, καθώς οι εκπρόσωποι των υποψηφίων και η ΚΕΦΕ αποφάσισαν πόσες θα λειτουργήσουν αλλά όχι και που 
  • η συγκρότηση των εφορευτικών επιτροπών σε νομαρχιακό επίπεδο αλλά και σε κάθε εκλογικό κέντρο. Η επιλογή πολλών επικεφαλής νομαρχιακών οργανώσεων να υπογράψουν υπέρ υποψηφίων τους θέτει, αυτομάτως, εκτός και θα πρέπει να αναζητηθεί ο αντικαταστάτης τους από τα μέλη της κάθε νομαρχιακής, ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται.
  • Τέλος, το θέμα του debate, στη διεξαγωγή του οποίου επιμένουν οι κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εμφανίζεται αρνητικός ενώ επιφυλάξεις εκφράζει και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, που πάντως καλύπτεται από τη θέση ότι θα συμμετάσχει εφόσον δώσουν όλοι το παρών.
Με αυτά τα τεχνικά αγκάθια να προκαλούν εντάσεις, οι τέσσερις διεκδικητές επιδιώκουν να διαμορφώσουν και την τελική τους ατζέντα ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης σε 33 ημέρες ακριβώς.
Ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας παρουσιάζει απόψε την πολιτική και ιδεολογική του πλατφόρμα σχετικά με το στίγμα της Νέας Δημοκρατίας ενώ, παράλληλα, θα ξεδιπλώσει τις προτάσεις του για τη νέα οργανωτική δομή της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, ο 37χρονος Περιφερειάρχης έχει δεχτεί σειρά εισηγήσεων προκειμένου οι προτάσεις του να είναι τολμηρές τόσο για το κόμμα όσο και, γενικότερα, για το πολιτικό σκηνικό. Μεταξύ αυτών, ο τρόπος λειτουργίας της ΝΔ, οι θητείες του Προέδρου και των οργάνων αλλά, ακόμη, και το ενδεχόμενο επιβολής ηλικιακού ορίου (εναλλακτικά αριθμού θητειών) για τους βουλευτές. Μένει να φανεί το τελικό μείγμα που θα περιέχει η αποψινή του ομιλία.
Ο Πρόεδρος του κόμματος, πάλι, μετά τη νέα αναμέτρηση στη Βουλή με τον Αλ. Τσίπρα, εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το ρόλο του ως κεντρικό προεκλογικό όπλο. Ο κ. Μεϊμαράκης θα ηγηθεί της γαλάζιας αντιπροσωπείας στο Συνέδριο του ΕΛΚ στη Μαδρίτη, εκεί που πλην των τριών άλλων διεκδικητών θα βρίσκεται και ο τέως Πρόεδρος κ. Αντ. Σαμαράς αλλά και η υποψήφια για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη, για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου αλλά και την απελευθέρωση της πόλης, παίζοντας στην έδρα του Απ. Τζιτζικώστα.
Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, πάλι, συνεχίζει τις περιοδείες του, χθες παρουσίασε και το πρώτο διαδικτυακό σποτ για την υποψηφιότητά του με κεντρικό πολιτικό στίγμα της Ν.Δ. την «Ελευθερία με Αλληλεγγύη» και σύνθημα «Θέλω να με ψηφίσεις». Από τη Θήβα, χθες, σημείωσε ότι «πιστεύω ότι έχω τη δυνατότητα να ανανεώσω δημιουργικά τη Νέα Δημοκρατία, να μπορέσω να διευρύνω την απήχησή της σε κοινωνικά στρώματα που δεν την ακούν πια και να μπορέσω να τη μεταμορφώσω σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κεντροδεξιό κόμμα».
Εις ότι αφορά τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ουδόλως μοιάζει να προβληματίζεται από τις δημοσκοπήσεις που τον φέρουν τελευταίο στην κούρσα και συνεχίζει να προβάλλει την υποψηφιότητά του ως τη μόνη που προσωποποιεί τη δυνατότητα όλων των πολιτών να έχουν ρόλο και λόγο στα κόμματα: «Διεκδικώ μια Νέα Δημοκρατία η οποία θα είναι ζωντανή και όχι νωθρή. Η οποία δε θα περιμένει ο κόσμος να πηγαίνει να της πει τα προβλήματα αλλά η ίδια θα σπεύδει πρώτη στα προβλήματα. Η οποία θα δώσει ευκαιρία στα χιλιάδες στελέχη της, που σήμερα μένουν στην ανωνυμία να βγουν μπροστά, να ανοίξουν οι πόρτες να σπάσει η επετηρίδα, να μη βλέπουμε συνέχεια τους ίδιους και τους ίδιους σε όλες τις κομματικές θέσεις και σε όλες τις ευκαιρίες για να γίνει γνωστός, κάποιος, στον ελληνικό λαό. Πρέπει να δείξουμε στους νέους ανθρώπους ότι εάν έρθουν στη ΝΔ θα έχουν μέλλον θα έχουν λόγο θα έχουν ρόλο. Εάν έχουμε πάντα μια επετηρίδα αυτό δε μπορεί να αλλάξει ποτέ».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.