Τη σιωπή του για την αποχώρηση απ’ την ΑΕΚ έσπασε με «θόρυβο» ο Τραϊανός Δέλλας. Με αιχμηρή δήλωση, ο «Κολοσσός» τόνισε ότι χάθηκε η ομαδικότητα και ότι εξαναγκάστηκε σε παραίτηση για ηθικούς λόγους. 


Φουλ επίθεση στη διοίκηση της ΑΕΚ για το θέμα της αποχώρησής του έπαιξε ο Τραϊανός Δέλλας. 

Με δήλωσή του, ο «Κολοσσός» δεν υπεραμύνεται απλώς των επιλογών του, αλλά υποδεικνύει ως ξεκάθαρο υπαίτιο της παραίτησής του τον Δημήτρη Μελισσανίδη. 

Άλλωστε, αναφέρει ξεκάθαρα ότι οι ηθικοί λόγοι για τους οποίους αποφάσισε να φύγει προέκυψαν το βράδυ της Δευτέρας -όταν έγινε η συνάντηση Μελισσανίδη με τους οργανωμένους και του καταλογίστηκε το μεγαλύτερο μέρος των ευθυνών. 

Πέρα, όμως, απ’ την αποχώρησή του από την ΑΕΚ, ο Δέλλας αφήνει σαφείς αιχμές και για τη φιλοσοφία υπό την οποία εργαζόταν στην ομάδα. Διότι αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί να ήταν προτιμότερος ένας συμβιβασμός με μια μικρή ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό παρά η διεκδίκηση ενός καλύτερου αποτελέσματος (με αφορμή την περιβόητη αλλαγή του Σιμόες). 

Η αναφορά του, δε, σύμφωνα με την οποία, «αγωνιστικά δεν επέτρεψα και δεν θα επιτρέψω ποτέ σε κανέναν να με κατευθύνει για το ποιος, πού και πότε. Με ενδιέφερε η ΑΕΚ και όχι τα πρόσωπα» δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για το αν του υποδείχθηκε ποτέ να χρησιμοποιήσει συγκεκριμένους παίκτες, όπως για παράδειγμα οι Μπουονανότε,

Αναλυτικά η ανακοίνωση Δέλλα 

«Θα ήθελα να κάνω γνωστό ότι η παραίτησή μου ή ο εξαναγκασμός μου σε αυτήν, έστω και αν δεν μου τη ζήτησε κανείς, έχει να κάνει μόνο με ηθικούς λόγους και όχι με αγωνιστικούς. 

Αγωνιστικά δεν επέτρεψα και δεν θα επιτρέψω ποτέ σε κανέναν να με κατευθύνει για το ποιος, πού και πότε. Με ενδιέφερε η ΑΕΚ και όχι τα πρόσωπα. Ήθελα μια ΑΕΚ με νοοτροπία νικητή όχι μόνο στα λόγια αλλά κυρίως στις πράξεις. Όχι μια ΑΕΚ που θα ήταν ικανοποιημένη με μια “μικρή” ήττα που απλώς θα μας βόλευε για να σκεπάσουμε τις όποιες αδυναμίες μας. 

Να βρεθούν ένοχοι είναι το μόνο εύκολο. Στο διάστημα που βρισκόμουν στην ΑΕΚ κύριο μέλημά μου ήταν η ομαδικότητα και η συνεργασία κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Στην πράξη φάνηκε ότι δεν λειτουργούμε όλοι έτσι. Οι αρχές μου δεν μου επιτρέπουν να λύνω τις όποιες διαφωνίες μου δημόσια. Όπως δεν μου επιτρέπουν να παρουσιάζομαι ως πηγή προβλημάτων και αιτία διατάραξης του συνόλου. 

Αντίθετα μου επιτρέπουν να κάνω το “λάθος” να αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί, ενώ όλοι θα έπρεπε να κάνουμε το ίδιο για το καλό της ομάδας. Ναι, συνυπεύθυνος είμαι, όχι όμως ένοχος. Για όλους αυτούς τους λόγους έκρινα ότι μετά από τα νέα δεδομένα, που διαμορφώθηκαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, δεν θα είχε νόημα να συνεχίσω από τη στιγμή που διαταράχθηκε το σύνολο και χάθηκε η ομαδικότητα. 

Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους παίκτες μου για την καθημερινή τους προσπάθεια, τους συνεργάτες μου για την πολύτιμη βοήθειά τους όλα αυτά τα χρόνια, το ιατρικό τιμ και τους υπαλλήλους για την βοήθεια στην ομάδα, τη διοίκηση που μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω σε αυτή τη μεγάλη ομάδα. 

Να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο για την αγάπη, την εμπιστοσύνη και την στήριξη που παρείχε στην ομάδα. Θα ήθελα να συνεχίσει να το κάνει, γιατί για αυτούς, όπως και για εμένα, η ΑΕΚ είναι πάνω από πρόσωπα. 

Επιμένω ότι αυτοί που είναι σε μια ομάδα πάντοτε πρέπει να αντιμετωπίζονται ως οι καλύτεροι. Θέλω να είμαι άνθρωπος όχι μόνο των επιτυχιών αλλά, πολύ περισσότερο, άνθρωπος αξιών». 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.