Κλειστά παραμένουν από την 1η Οκτωβρίου όλα τα δημόσια ΙΕΚ της Ελλάδας.


Για πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια δεν εξασφαλίστηκαν έγκαιρα τα απαραίτητα κονδύλια προκειμένου να προσληφθούν οι 7.000-8.000 εκπαιδευτές που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Σύμφωνα με παράγοντες της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης που έχει την ευθύνη για τα δημόσια ΙΕΚ, το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από τα 30 εκατομμύρια ευρώ που δεν εξασφαλίστηκαν εγκαίρως, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που μίλησαν στο Έθνος, οι εκπαιδευτές είναι απλήρωτοι για το προηγούμενο εξάμηνο.

Η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Δημοσίων ΙΕΚ, με επιστολή της ζητά την παρέμβαση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να μπει ένα τέρμα στην υποβάθμιση του θεσμού της κατάρτισης.

«Δεν μπορεί η κυβέρνηση να λέει ότι στηρίζει τα δημόσια σχολεία και τα Δημόσια ΙΕΚ να είναι ακόμα κλειστά. Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα υπάρχει εκπαιδευτική βαθμίδα που το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου παραμένει ανενεργή; Μόνο τα ελληνικά ΙΕΚ και έτσι οδηγούνται οι καταρτιζόμενοι στα αντίστοιχα ιδιωτικά» αναφέρουν στην επιστολή-κόλαφο προς το υπουργείο Παιδείας.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.