Στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο  Η ατζέντα του συμβουλίου θα είναι το ασφαλιστικό, το προσφυγικό και η συνταγματική αναθεώρηση  Ανταλλαγή απόψεων και όχι συζήτηση
Σταύρος Θεοδωράκης, Φώφη Γεννηματά και Βασίλης Λεβέντης ήταν οι τρεις πρώτοι πολιτικοί αρχηγοί που έφτασαν στο Προεδρικό Μέγαρο στις 12 το μεσημέρι για το προγραμματισμένο  συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ύστερα από πρόσκληση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τους πολιτικούς αρχηγούς. Αμέσως μετά, με ελάχιστα λεπτά διαφορά, έφτασε στο κτήριο της Ηρώδου Αττικού ο Γιάννης Πλακιωτάκης συνοδευόμενος από τον Γιάννη Βρούτση και τον Γιώργο Κουμουτσάκο. Με δέκα λεπτά καθυστέρηση προσήλθε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. Τελευταίος έφτασε ο Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο συνόδευε η Όλγα Γεροβασίλη κα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Η ατζέντα του συμβουλίου θα είναι το ασφαλιστικό, το προσφυγικό και η συνταγματική αναθεώρηση.
Παρά την σχετική ενημέρωση του πρωθυπουργού προς τους υπόλοιπους αρχηγούς των κομμάτων σχετικά με τα θέματα που θα μπουν στο τραπέζι, κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς θα συζητηθεί, αφού ήδη υπάρχουν αντιρρήσεις για το κατά πόσο θα πρέπει να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων στο Προεδρικό Μέγαρο για το ασφαλιστικό, αλλά και για την συνταγματική αναθεώρηση.
politkoiarxigoi1politkoiarxigoi3
O Σταύρος Θεοδωράκης λίγα λεπτά πριν φτάσει στο Προεδρικό Μέγαρο έγραψε στο facebook:
«Mην τον βοηθάς, μας κορόιδεψε»
Προχωράω προς το Προεδρικό Μέγαρο. Οι ίδιοι άνθρωποι που την άνοιξη μου έλεγαν «βοήθα», τώρα μου λένε «μην τον βοηθάς, μας κορόιδεψε». Για άλλη μια φορά τα τελευταία χρόνια «η καρδάρα με το γάλα» χύθηκε γρήγορα και άσκοπα. Και διαψεύστηκαν οι ελπίδες ενός λαού που είχε τόσο μεγάλη ανάγκη να τις πιστέψει!
Η κυβέρνηση μετά από χθεσινή δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη κατέστησε σαφές ότι δεν βρίσκεται στις προθέσεις του πρωθυπουργού η λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων, αλλά μια ανταλλαγή απόψεων.
«Η ανταπόκριση των Πολιτικών Αρχηγών στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού για σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποτελεί ένα θετικό γεγονός. Οι όποιες αντιδράσεις και κριτικές, είναι αυτή τη στιγμή απολύτως δευτερεύουσας σημασίας. Το ουσιαστικό είναι ότι η Σύσκεψη θα γίνει. Και είμαστε βέβαιοι ότι οι Πολιτικοί Αρχηγοί θα συμβάλλουν εποικοδομητικά, με τις θέσεις και τις προτάσεις τους, σε όλα τα θέματα που θα συζητηθούν», σημείωσε η κυρία Γεροβασίλη.
Λίγο αργότερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από τη Ρώμη όπου βρισκόταν εχθές για επίσημη επίσκεψη, επιβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις.
Από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τους υπόλοιπους αρχηγούς διεφάνη η πρόθεση του καθενός.
Ο προσωρινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης δεν μπορεί να δεσμευτεί για το κόμμα του, καθώς οι διαδικασίες ανάδειξης του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας βρίσκονται σε εξέλιξη.
Η Φώφη Γεννηματά έχει ήδη θέσει βέτο στην συζήτηση για το ασφαλιστικό, αλλά και για την συνταγματική αναθεώρηση, ζητώντας μια άλλη διαδικασία για τη συζήτηση, ενδεχομένως στο πλαίσιο της Βουλής. Μάλιστα γι’ αυτό το λόγο απέστειλε επιστολή στον κ. Παυλόπουλο ζητώντας του να παρέμβει σχετικά.
Από τη δική του πλευρά ο πρόεδρος του κόμματος Το Ποτάμι Σταύρος Θεοδωράκης θα προσέλθει στο συμβούλιο αναμένοντας συγκεκριμένες προτάσεις από τον κ. Τσίπρα σε ό,τι αφορά το ακανθώδες θέμα του ασφαλιστικού.
Τέλος ο Βασίλης Λεβέντης της Ένωσης Κεντρώων άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σύμπλευσης με την κυβέρνηση, εφ’ όσον επέλθει συμφωνία στις 9 προτάσεις του κόμματός του.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.