«Δεν είμαι ανοιχτός σε συνεργασία με τον Τσίπρα» τόνισε σε συνέντευξή του ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, o κ. Τζιτζικώστας μίλησε για τις σχέσεις του με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, αλλά και για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τονίζοντας αυτές είναι είναι «μια χαρά», ενώ ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος τιμά όλους τους αρχηγούς του κόμματος.
Τι είπα στον Αντώνη Σαμαρά
Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ έκανε ειδική αναφορά στον Αντώνη Σαμαρά την παραίτηση του οποίου είχε ζητήσει στο παρελθόν.
«Η χώρα είχε βρεθεί σε ένα σημείο, όπου ή θα εκλεγόταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα αποφεύγαμε αυτό που ζούμε σήμερα ή θα πηγαίναμε σε μία διαδικασία εκλογής Προέδρου, που δεν θα προέκυπτε και προφανώς θα φτάναμε σε εκλογές. Αυτό που πρότεινα τότε, επειδή έβλεπα το αδιέξοδο και επειδή έβλεπα, ότι για την οικονομία θα ήταν καταστροφή εάν πάμε σε εκλογές, είπα ότι ίσως θα ήταν πιο σωστό εάν ο Αντώνης Σαμαράς έκανε ένα βήμα πίσω. Εγώ τότε είχα πει ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα έπρεπε να προχωρήσει σε κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, προκειμένου να αναδειχθεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να αποφύγει η χώρα τα χειρότερα» εξήγησε.
Παράλληλα, σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς Παπαμιμίκου ότι «έγινε περιφερειάρχης με ειδική τροπολογία που ζήτησε ο ίδιος», ανέφερε ότι πρόκειται για «μύθο» ότι τον διόρισε ο πρώην πρωθυπουργός.
Τι του είπε ο Κώστας Καραμανλής για την υποψηφιότητα
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα εάν όντως ο κ. Καραμανλής του ζήτησ να μην κατέβει υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος. Ο ίδιος τόνισε ότι έχει βαθιά σχέση με τον κ. Καραμανλή εδώ και χρόνια. «Ποτέ δεν έχω δημοσιοποιήσει διαλόγους μου μαζί του», σημείωσε.
«Αποτυχημένη» η προεκλογική εκστρατεία Μεϊμαράκη
Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε στη συνέντευξή του ότι εκτιμά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και ότι δεν έχει τίποτα προσωπικό μαζί του. Παρόλα αυτά σημείωσε ότι «η όποια διαφορά μας είναι στο πως οραματιζόμαστε τη ΝΔ» .
Επιπλέον, χαρακτήρισε «αποτυχημένη» την προεκλογική του εκστρατεία στις τελευταίες εκλογές. «Πιστεύω ότι ήταν λάθος, που μίλησε για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε.
«Με χτυπά το σύστημα των... βολεμένων»
Σε καταγγελία ότι δέχεται «αλλεπάλληλα χτυπήματα», γιατί όπως ισχυρίστηκε ενοχλεί, προχώρησε ο Απόστολος Τζιτζικώσατς λέγοντας ότι τον χτυπά «το σύστημα των... βολεμένων της ΝΔ»
Παράλληλα πρόσθεσε: «Οι μηχανισμοί ακινησίας της ΝΔ δίνουν τα ρέστα τους εναντίον μου και με χτυπήματα κάτω από τη μέση… Δέχομαι όλο αυτό το διάστημα χτυπήματα, γιατί ενοχλώ και το αντιλαμβάνομαι… Τους ενοχλεί που η βάση και τα στελέχη της ΝΔ, ολοένα και περισσότερο αγκαλιάζουν την υποψηφιότητα, που θα φέρει την αλλαγή στην παράταξη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε συνταγματολόγους προς μια τέτοια κατεύθυνση».
Η επόμενη μέρα
Τέλος, όπως τόνισε αν είναι αυτός ο επόμενος πρόεδρος της ΝΔ στις εκλογές της 2 Νοεμβρίου την επόμενη ημέρα θα μιλήσει πρώτα με τους συνυποψήφιούς του. Εξήγησε ότι στην Βουλή θα απαντά ο αντιπρόεδρος του κόμματος, αφού ο ίδιος δεν θα μπορεί να παρίσταται ως εξωκοινοβουλευτικός αρχηγός. «Για τον πρωθυπουργό πάντως δεν υπάρχει κανένα ασυμβίβαστο» δήλωσε.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.