"Αδειάζει" ο υπουργός τον υπάλληλό του με αποκαλύψεις στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1


Στα ύψη ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο μετά τις αποκαλύψεις-καταγγελίες του Γιάννη Πανούση, για τις απειλές που δέχτηκε κατά της ζωής του, αλλά και τις σχέσεις ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος παραλαμβάνει την σκυτάλη των αποκαλυπτικών δηλώσεων και παραδέχεται σήμερα, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 ότι υπάρχουν επαφές ακόμα και με τρομοκράτες στις φυλακές.

«Το να μιλούν με έναν κρατούμενο στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ή του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι θεμιτό», είπε ο κ. Παρασκευόπουλος μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο. «Για να κερδίσει τη νομιμότητα μπορεί ένας αστυνομικός να του μιλήσει και με έναν τρόπο οικείο σε έναν κρατούμενο για να τον κατευνάσει», είπε ακόμα. Είπε ακόμα ότι πάντα σε θεσμικό πλαίσιο το υπουργείο Δικαιοσύνης μπορεί να επικοινωνεί με κρατούμενους για να λυθούν ζητήματα. Στο ερώτημα αν μπορούν να μιλούν με τρομοκράτες, ο υπουργός είπε ότι αλισβερίσι με τρομοκράτες δεν επιτρέπεται αλλά αν από την συνομιλία μπορεί να σωθεί μια ζωή, τότε είναι θεμιτό. Στο ερώτημα αν οι καταδικασθέντες για τρομοκρατία είναι πολιτικοί κρατούμενοι είπε: «ασφαλώς και όχι».

«H Πολιτεία συζητά με τους κρατούμενους, κάτι που οφείλει να κάνει, ωστόσο δεν μπορεί να εκβιάζεται ή να μπαίνει στη λογική της διαπραγμάτευσης, του παζαριού ή να υποκύπτει σε εκβιασμούς», δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, στο MEGA. Είπε ακόμα ότι ο κ. Παναγιώτης Λάμπρου δεν είναι πλέον μετακλητός υπάλληλος του υπουργείου.

Ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε πως δεν υπάρχει ανθρώπινο ον που η Πολιτεία να μην του αναγνωρίζει την ανθρώπινη ιδιότητα ή να μην δέχεται να επικοινωνεί μαζί του, αλλά ξεκαθάρισε πως είναι άλλο ζήτημα να γίνεται μια διαπραγμάτευση με τη μορφή παζαριού - την οποία οφείλει το κράτος ποτέ να μην κάνει - κι άλλο να μιλήσει μαζί του για ένα θέμα που τον αφορά.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.