Ένταση και αψιμαχίες καταγράφηκαν στον προθάλαμο της αίθουσας όπου συσκέπτονται οι πολιτικοί αρχηγοί μόλις έκλεισαν οι πόρτες.


 Όλα ξεκίνησαν όταν η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη θέλησε να ενημερώσει τους δημοσιογράφους για το ασφαλιστικό και τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού ο οποίος σκέφτεται να συγκροτήσει μια σχετική διακομματική επιτροπή με επικεφαλής τον καθηγητή Σάββα Ρομπόλη.

Ακούγοντας αυτό ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, στράφηκε κατά της κας Γεροβασίλη, λέγοντάς της ότι "μια τέτοια συζήτηση αυτή την ώρα, που οι αρχηγοί βρίσκονται εντός της αίθουσας, είναι υπονομευτική". 

Στην κουβέντα παρενέβη ο Τέρενς Κουίκ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, λέγοντας πως "απαγορεύεται στους δημοσιογράφους να κάνουν ερωτήσεις και να μαθαίνουν τι συμβαίνει; Δεν το κατάλαβα αυτό... Η στάση σου δεν σε τιμά! Δεν το περίμενα από εσένα, που είσαι και έμπειρος διπλωμάτης". Ο κ. Κουμουτσάκος του απάντησε ότι "η στάση του είναι καθαρά πολιτική".

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι η ενημέρωση των δημοσιογράφων αφορούσε εξεγγελθέντα θέματα της κυβέρνησης, όπως είναι το ασφαλιστικό, και είναι η πρώτη που δεν θα μιλούσε ποτέ για χαλιναγώγηση του Τύπου. 

Να σημειωθεί ότι στο πλευρό του κ. Κουμουτσάκου βρισκόταν και ο Γιάννης Βρούτσης. Όχι όμως ως γνώστης του ασφαλιστικού αλλά ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας που συνόδευε τον προσωρινό πρόεδρο του κόμματος στο Προεδρικό Μέγαρο κ. Γιάννη Πλακιωτάκη. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.