Ο πρώην πρωθυπουργός όρισε νέο υπεύθυνο τύπου τον στενό του συνεργάτη Βασίλη Παπαδημητρίου. Τι κρύβεται πίσω από αυτή την απόφαση


Για πρώτη φορά μετά το 2009 ο Κώστας Καραμανλής αποκτά και επίσημα υπεύθυνο στο πολιτικό του γραφείο με αρμοδιότητα την επαφή με τον Τύπο. Στη θέση αυτή ορίστηκε ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του Βασίλης Παπαδημητρίου, ο οποίος στελέχωνε το πρωθυπουργικό γραφείο τύπου την πενταετία 2004-2009, ενώ είχε συμβολή και στη συγγραφή των λόγων που εκφωνούσε εκείνη την περίοδο ο πρώην πρωθυπουργός.

Η απόφαση αυτή του Κώστα Καραμανλή συζητιέται αρκετά στη ΝΔ και έχει δώσει τροφή για ποικίλα σχόλια των στελεχών της που αναρωτιούνται αν θέλει να σηματοδοτήσει κάτι παίρνοντας υπόψη το ότι η ΝΔ βρίσκεται εν μέσω της προεκλογικής κούρσας για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Ο πρώην πρωθυπουργός μέχρι σήμερα, εκτός του ότι έχει επιλέξει τη σιωπή με εξαίρεση τυπικές δηλώσεις-παρεμβάσεις στήριξης του κόμματός του σε εκλογικές αναμετρήσεις, τις όποιες σκέψεις του κατά καιρούς έβλεπαν το φως της δημοσιότητας μπορούσε να τις μοιράζεται με τους τακτικούς του συνομιλητές αλλά και με τους βουλευτές της ΝΔ που τον επισκέπτονται στο πολιτικό του γραφείο στην Παναγή Κυριακού.

Κάποιοι παρατηρούν ότι ο πρώην πρωθυπουργός έκρινε σ’ αυτή τη φάση ότι χρειάζεται έναν άνθρωπο που θα κρατάει οργανωμένη επαφή με τον Τύπο και θα λειτουργεί ως θεσμικός του εκπρόσωπος προκειμένου «να σταματήσει κάθε συνομιλητής του να τον ερμηνεύει κατά το δοκούν» με αποτέλεσμα πολλά κατά καιρούς να αποδίδονται ως σκέψεις και απόψεις του Κώστα Καραμανλή, αλλά ουδείς να είναι σε θέση να διαβεβαιώσει αν αυτά ανταποκρίνονται ή όχι στην πραγματικότητα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η κίνηση αυτή του Κώστα Καραμανλή με δεδομένη την πολιτική συγκυρία τόσο στη χώρα όσο και στο εσωτερικό της παράταξης πυροδοτεί εκ των πραγμάτων και άλλες ποικίλες ερμηνείες που αφορούν το πολιτικό του μέλλον και την προετοιμασία της επιστροφής του στο πολιτικό προσκήνιο, αν και οι συνεργάτες του επιμένουν ότι η αναβάθμιση του κ. Παπαδημητρίου αφορά αποκλειστικά και μόνο στην εκπροσώπηση του Κώστα Καραμανλή.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.