Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για το νέο βαθμολόγιο και το μισθολόγιο στο Δημόσιο, το οποίο θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων.


Όπως τόνισε στον Real Fm ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, «αυτό που πρέπει να συνηθίσουμε είναι ότι μειώνουμε εξοικονομούμε αλλά όλη αυτή η εξοικονόμηση πρέπει να πηγαίνει κάπου παραγωγικά. Πρέπει να μπούμε σε μία λογική αναδιανομής οπωσδήποτε».

Σύμφωνα με τον κ. Βερναρδάκη, το σενάριο που έχει επεξεργαστεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είναι ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών για μεγάλο μέρος των δημοσίων υπαλλήλων. «Δηλαδή θα ξεκινήσουμε από τους υφιστάμενους μισθούς ως προς τον κατώτατο μισθό του Δημοσίου», διευκρίνισε.

Έτσι, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός, για ένα μικρό ποσοστό εργαζομένων στο Δημόσιο θα υπάρξουν μικρές αυξήσεις 30, 40, 50 ευρώ.

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι τα περίπουν 20 ειδικά μισθολόγια θα μειωθούν σε 7 ή 8, ενώ σημείωσε ότι ξεπαγώνουν οι τριετίες από την 1η Ιανουαρίου και αποσυνδέονται από τα μισθολογικά κλιμάκια.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Βερναρδάκης υπογράμμισε πως τα τελευταία χρόνια το Δημόσιο έχει χάσει 350.000 εργαζομένους, οι οποίοι έχουν αποχωρήσει.

«Οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες σε τραγικό βαθμό. Έχουν γίνει περικοπές μισθών και έχουν γίνει αρκετές εξοικονομήσεις σε δαπάνες και λειτουργικά έξοδα. Δεν υπάρχει κάτι που δεν γίνεται. Όταν έχει μειωθεί το 30% των υπαλλήλων και 30% των μισθών σε όσους έχουν απομείνει μιλάμε για δραματική μείωση», πρόσθεσε.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.