Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή, παρουσία του Γ.Γ. του Υπουργείου Κώστα Πουλάκη, είχε σήμερα το μεσημέρι αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Α., με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ένωσης, Ηρακλή Γκότση.


Στη συνάντηση, συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα που απασχολούν ιδιαίτερα την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τόσο σε θεσμικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Συγκεκριμένα και μεταξύ άλλων:

-           Για το άρθρο 13 συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί το ερχόμενο διάστημα μία συνάντηση του Υπουργού με αντιπροσωπεία Δημάρχων της Αττικής που θίγονται περισσότερο από την εφαρμογή του άρθρου (μή απόδοση ανταποδοτικών τελών στους Δήμους από τους παραχωρησιούχους του Δημοσίου)

-           Η αντιπροσωπεία της Π.Ε.Δ.Α. έθεσε το θέμα των πολύ μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν πολλοί Δήμοι στο να συντάξουν προϋπολογισμούς, εξαιτίας της παρούσας οικονομικής κατάστασης

-           Τέθηκε το ζήτημα του να υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση από την κυβέρνηση για τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης του επόμενου χρόνου, ώστε να μην υπάρξουν αιφνιδιασμοί

-           Ζητήθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών να ξεκινήσουν άμεσα οι ανακεφαλαιοποιήσεις των δανείων που έχουν Δήμοι στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

-           Στο ζήτημα των παρακρατηθέντων πόρων της Αυτοδιοίκησης, των προνοιακών επιδομάτων κ.α. ο Υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε πως θα αρχίσει άμεσα η ροή της χρηματοδότησης

-           Ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών ότι θα συσταθεί άμεσα μία επιτροπή η οποία θα εξετάσει τις αλλαγές που θα γίνουν στον «Καλλικράτη», ενώ συμφωνήθηκε να υπάρχει μία μόνιμη συνεργασία με την Π.Ε.Δ.Α.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.