Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένοπλοι κρατούν ομήρους στην πόλη Ρουμπέ (Roubaix) κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο. Πολλοί τραυματίες, ανάμεσά τους και παιδιά.



Νέο θρίλερ στη Γαλλία. Όπως μεταδίδουν Reuters και γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης, είναι σε εξέλιξη ομηρία πολιτών στην πόλη Ρουμπέ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο. 

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετούς τραυματίες από πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το συμβάν θα μπορούσε να συνδέεται με απόπειρα ληστείας.  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το περιστατικό ξεκίνησε όταν οι αστυνομικοί σταμάτησαν τους ένοπλους για έλεγχο και αυτοί δεν σταμάτησαν. Βρήκαν καταφύγιο σε κοντινό σπίτι ταμπουρώθηκαν μαζί με τους ομήρους.

Όπως ανέφερε νωρίτερα εκπρόσωπος της γαλλικής αστυνομίας σύμφωνα με την ΕΡΤ, η συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει σχέση με τρομοκρατία. Την ίδια πληροφορία μετέδωσε και το
Γαλλικό Πρακτορείο. Τελικά επισημαίνεται ότι πρόκειται για ληστεία σε τοπική τράπεζα. 

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι οι δράστες προσπάθησαν να ληστέψουν ένα κατάστημα, αλλά επενέβησαν ταχύτατα οι αστυνομικοί που τους απέτρεψαν. Στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν, οι ένοπλοι εισέβαλαν σε ένα γειτονικό σπίτι, στο οποίο έχουν ταμπουρωθεί κρατώντας ομήρους την οικογένεια που μένει εκεί. 

Την περιοχή έχουν περικυκλώσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. 

 


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.