Στην Αθήνα έφτασε ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.


Στο αεροδρόμιο, τον υποδέχθηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης, ο αιγύπτιος πρόεδρος στις 12:30 θα μεταβεί στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ενώ θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Αλέξη Τσίπρα.

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχει προγραμματιστεί για τις 12:45, ενώ θα ακολουθήσουν και κοινές δηλώσεις στο μέσα ενημέρωσης.

Στις 15:05 ο αλ Σίσι θα περάσει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Μετά τη συνάντησή τους θα κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Κατά την επίσκεψη του αιγύπτιου προέδρου, στόχος είναι η προώθηση της διμερούς οικονομικής, ενεργειακής και διαλιμενικής συνεργασίας (ιδιαίτερα μετά τη διάνοιξη της δεύτερης Διώρυγας του Σουέζ και τις εξελίξεις στον ενεργειακό χάρτη της περιοχής), καθώς και η συνεργασία στους τομείς των μεταφορών, συγκοινωνιών και κατασκευών/υποδομών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος Σίσι και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα χαιρετήσουν το επιχειρηματικό συνέδριο Ελλάδας-Αιγύπτου που πραγματοποιείται στις 19:30 το απόγευμα με τη συμμετοχή δεκάδων επιχειρηματιών και θεσμικών φορέων από τις δύο χώρες. Στο περιθώριο του συνεδρίου θα υπογραφούν δύο συμφωνίες που αφορούν στη συνεργασία των λιμένων Καβάλας και Αλεξανδρούπολης με αιγυπτιακούς λιμένες.

Αύριο, Τετάρτη στις 9:00 το πρωί ο Αιγύπτιος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον κύπριο ομόλογό του, Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος αργότερα θα έχει επαφές και με τον Αλέξη Τσίπρα.

Θα ακολουθήσει στις 11:00 η Τριμερής Συνάντηση Κορυφής μεταξύ Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου, στην οποία θα συμμετέχουν ο Αλέξης Τσίπρας, ο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι και ο Νίκος Αναστασιάδης. Στη συνέχεια θα γίνουν δηλώσεις και από τους τρεις στα μέσα ενημέρωσης.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.