Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή

Μιλώντας για την υπόθεση του ποδοσφαίρου, ο πρωθυπουργός στην πρωτολογία του όπου ανακοίνωσε μνημόνιο για το ποδόσφαιρο σε συνεργασία FIFA και UEFA αλλιώς θα καταφύγει στην ύστατη λύση της διακοπής του πρωταθλήματος, τόνισε σε αυστηρούς τόνους: «Φαίνεται ότι μερικοί εξέλαβαν ως αδυναμία την πρόθεση μας. Κάποιοι επιμένουν να μεταφέρουν τις διαφορές τους από τα γήπεδα στην κοινωνία» και πρόσθεσε: «Να μετατρέπουν μέσα ενημέρωσης σε φανατικά φερέφωνα δηλητηριάζοντας την κοινή γνώμη με φτηνά συνθήματα. Είναι γνωστή εξάλλου και καταγεγραμμένη σε όλες τις έρευνες της κοινής γνώμης η ευθύνη πρωτίστως των παραγόντων και δευτερευόντως της πολιτείας για την κατάντια του ποδοσφαίρου».

Προειδοποίησε μάλιστα «όσους δυναμιτίζουν την κοινωνική ομαλότητα να ξεχάσουν τα σχέδιά τους. Η κυβέρνηση και η βουλή θα απαντήσουν κατάλληλα. ο αθλητισμός είναι υγεία».

Απαντώντας στην δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό και ρώτησε: «Αν κατάλαβα καλά μιλάτε για νταβατζήδες; Κατονομάστε τους. Σε ποιους αναφέρεστε; Στον κ. Μαρινάκη; Στον κ. Σαββίδη; Στα «ΝΕΑ»; Στο Open ή στο «Εθνος»; Κατονομάστε τους».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δική του δευτερολογία σήκωσε το γάντι του Αλέξη Τσίπρα και τόνισε: «Είπατε για ονόματα. Θα μιλήσω κι εγώ με ονόματα. Εξ όσων θυμάμαι ο κ, Μαρινάκης σας έκανε διθυραμβικά εξώφυλλα αλλά δεν τα βρήκατε κάπου δεν ξέρω πού. Αλλά αυτός σας στήριζε με κόκκινα εξώφυλλα. Οσο για τον κ. Σαββίδη που τον είχατε πάρει αγκαλιά στην ΔΕΘ, εξ όσων ενθυμούμαι, ο κ. Σαββίδης ήταν που είχε πει ότι ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός
Αφήστε τα λοιπόν αυτά, εσείς τους είχατε πάρει και τους δύο αγκαλιά μέχρι που δεν τα βρήκατε και τσακωθήκατε».

Στην τριτολογία του ο Αλέξης Τσίπρας επανήλθε απαντώντας στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού, «Μου είπατε για τον Μαρινάκη και τα πρωτοσέλιδα που μου έκανε. Δηλαδή εσείς τα βρήκατε και σας κάνει διαρκώς πρωτοσέλιδα τώρα;» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Κόντρα και για τα ταξίδια Μητσοτάκη

Η κόντρα του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίστηκε όμως και για τα ταξίδια του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε με ειρωνικό τρόπο στα διαρκή ταξίδια Μητσοτάκη και στις απουσίες του από την Ελλάδα. «Είναι απαράδεκτο και απρεπές το υπονοούμενο την ώρα ο πρωθυπουργός αγωνίζεται για τα εθνικά συμφέροντα» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να προσθέσει: «Όταν ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο εξωτερικό θα σας συνιστούσα να επιστρέψετε στα παλαιότερα ήθη» του συνέστησε, θυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για την συνάντησή του με Ντόναλντ Τραμπ όταν καλά καλά δεν είχε βγει από τον Λευκό Οίκο.
Επιπλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε και στις ειρωνικές αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για τα προβλήματα που του δημιούργησε η στάση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δεν παρέστη στην ψηφοφορία για την τροπολογία για το ποδόσφαιρο, παρά την άτυπη κομματική πειθαρχία που είχε επιβληθεί. «Τα καλά ξεμπερδέματα σας τα επιστρέφω για τα δικά σας εσωκομματικά προβλήματα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στη δημιουργία νέας δεξιάς εσωκομματικής τάσης στον ΣΥΡΙΖΑ από στελέχη των ΑΝΕΛ.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.