Το ΑΧΕΠΑ
 Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα των εξετάσεων του 62χρονου που νοσηλεύτηκε στο ΑΧΕΠΑ, υπό τον φόβο που έχει μολυνθεί με τον κοροναϊό.

Ο 62χρονος Ελληνας πριν από 20 μέρες είχε επιστρέψει από την Ουχάν, όπου είχε ταξιδέψει και εδώ και αρκετές ημέρες ταλαιπωρούνταν από μία ίωση. Με την εξάπλωση του κοροναϊού να έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις, ο 62χρονος αποφάσισε, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, να πάει μόνος του στο ΑΧΕΠΑ και να πει στους γιατρούς τι συμβαίνει.

Τα αντανακλαστικά του νοσοκομείου ήταν γρήγορα, καθώς απομόνωσαν τον ασθενή και τον υπέβαλαν σε εξετάσεις άμεσα, ώστε να διαπιστωθεί αν έχει μολυνθεί με τον κοροναϊό. Από τον ασθενή ελήφθη δείγμα, το οποίο εστάλη το βράδυ από το ΑΧΕΠΑ στο Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα, για να εξακριβωθεί εάν πρόκειται όντως για κρούσμα του θανατηφόρου ιού ή για απλό κρούσμα γρίπης.

Οπως αποδείχθηκε, είχε απλά μία ίωση και κανένα σύμπτωμα που να παραπέμπει στον ιό που έχει στοιχίσει ως τώρα 213 ανθρώπινες ζωές. Έτσι σήμανε λήξη συναγερμού αργά τη νύχτα, με την περίπτωση του 62χρονου να είναι η πέμπτη που εξετάστηκε από τις υγειονομικές αρχές.

Τα τελευταία 24ωρα εξετάστηκαν για τον ίδιο λόγο δύο Ελληνες και ένας Κινέζος στην Αθήνα, καθώς και μία 13χρονη Κινέζα στην Σαντορίνη, όπου σε όλες τις περιπτώσεις τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.