Αποτέλεσμα εικόνας για μαξιμου"
«Η ποδοσφαιρική βεντέτα» και οι άστοχοι χειρισμοί που χρεώνονται στο υφυπουργείο Αθλητισμού, οδήγησαν την μπάλα της Super League στα… πόδια του Κυριάκου Μητσότακη.

Ο Πρωθυπουργός με τα όσα είπε χθες στη Βουλή, έδειξε αποφασισμένος να την κρατήσει και να «μοιράσει» το παιχνίδι με κανόνες και διαφάνεια προειδοποιώντας όλους τους εμπλεκόμενους που «δυναμιτίζουν την κοινωνική ομαλότητα», μέσω του ποδοσφαίρου, ότι αν συνεχίσουν θα υπάρξουν αυστηρές καμπάνες διότι «είναι καλύτερα να μην έχουμε κανένα πρωτάθλημα, παρά να έχουμε αυτό το πρωτάθλημα το οποίο έχουμε σήμερα».
Πώς πήρε τις αποφάσεις για το ποδόσφαιρο ο Μητσοτάκης

Σύμφωνα με πηγές, ο κ. Μητσοτάκης πληροφορήθηκε τις εξελίξεις με την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και τον πόλεμο που αμέσως ξέσπασε στην Αθήνα, το απόγευμα της Δευτέρας, λίγο πριν επιστρέψει από το Άουσβιτς της Πολωνίας. Το πρωί της Τρίτης, μετά τον πρωινό καφέ όπου έγινε μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης, πραγματοποίησε σύσκεψη με τους πολύ στενούς συνεργάτες του όπου πάρθηκε μια διπλή απόφαση. Αρχικά, ως μια πυροσβεστική παρέμβαση να ψηφιστεί η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει ότι η παρανομία μιας ομάδας θα οδηγεί πια στην τιμωρία, όχι όμως στην εξόντωση της και αμέσως μετά να υπάρξουν πρωτοβουλίες για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Τα βήματα που επέλεξε ο Μητσοτάκης για την διαχείριση στην «βόμβα» του ποδοσφαίρου

Ταυτόχρονα οριοθετήθηκαν τα πρώτα βήματα που θα οδηγήσουν σε ρυθμιστικές αποφάσεις και όχι μια απλή διαχείριση της κατάστασης. Καταρχήν να δοθεί το μήνυμα, όπως έγινε χθες στη Βουλή, ότι υπάρχει η πολιτική βούληση να καθαρίσει το τοπίο και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν, αρχής γενομένης από τους παράγοντες του ποδοσφαίρου. «Είναι σαφές ότι πλέον υπάρχει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα που δυναμιτίζουν το κοινωνικό κλίμα και μεταφέρουν στο γήπεδο επιχειρηματικές και προσωπικές βεντέτες», διαμηνύουν συνεργάτες του Πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι «θα αναγκαστούν όλοι, εκόντες άκοντες, να ακολουθήσουν τους κανόνες». 

 Δεύτερον, να πέσουν άμεσα οι τόνοι της αντιπαράθεσης υπό την δαμόκλειο σπάθη του αποκλεισμού των ελληνικών συλλόγων από κάθε διεθνή διοργάνωση, ακόμα και την διακοπή του πρωταθλήματος. Τέλος, αποφασίστηκε να ζητηθεί η συνδρομή της FIFA και της UEFA για τα επόμενα βήματα ώστε «με διεθνή υποστήριξη και με τεχνική βοήθεια να ξεκινήσει η ανασύνταξη του αθλήματος».
Το μπαλάκι στους παράγοντες του ποδοσφαίρου ρίχνει ο Μητσοτάκης

Οι σχετικές διεργασίες και επαφές έχουν ήδη ξεκινήσει και το όλο θέμα θα χειριστούν ο Πρωθυπουργός με το επιτελείο του. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη καταστεί σαφές προς όλες τις πλευρές ότι δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν πίσω από το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και θα κληθούν να βγουν μπροστά, να αναλάβουν ευθύνες και να προστατεύσουν το ίδιο το προϊόν. Στελέχη της κυβέρνησης δίνουν μεγάλη σημασία στο γεγονός ότι υπάρχει ισχυρή βούληση από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη να καθαρίσει το τοπίο και όσοι δεν είναι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια «θα υποστούν τις συνέπειες των επιλογών τους».
Διεργασίες για συνάντηση Μητσοτάκη με FIFA-UEFA

Ιδιαίτερα κρίσιμο θεωρείται το επόμενο δεκαήμερο, οπότε και θα μεταβεί ελληνικό κλιμάκιο στη Νιόν της Ελβετίας, στην έδρα της UEFA, όπου θα έχει συζητήσεις - με τη συμμετοχή και της FIFA για τις εξελίξεις στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ταυτόχρονα, θα προετοιμαστεί το έδαφος για την έλευση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν και του προέδρου της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο στην Αθήνα για να συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό.

Με τις κινήσεις αυτές ο κ. Μητσοτάκης βγαίνει ο ίδιος μπροστά προκειμένου να αντιστραφεί το κλίμα που έχει δημιουργηθεί για την κυβέρνηση από τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά, κυρίως για να δώσει τέλος σε μια σειρά από γεγονότα που ταλανίζουν το άθλημα εδώ και δεκαετίες και «καμία κυβέρνηση δεν κατάφερε να τα αντιμετωπίσει με το απαραίτητο θάρρος και την απαραίτητη αποτελεσματικότητα», όπως είπε στη Βουλή.

Το στοίχημα είναι μεγάλο, ειδικά, τη στιγμή που η κυβέρνηση διαχειριζόμενη τα μείζονα θέματα της χώρας χτίζει συμμαχίες για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις στα εθνικά θέματα και κάνει ισχυρά βήματα προόδου στην οικονομία, δημιουργείται ένα κλίμα ότι «όλο το έθνος προσκυνά σώβρακα και φανέλες», όπως τραγουδούσε ο Τζίμης Πανούσης.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.