Με βουτιά της θερμοκρασίας 12 ολόκληρους βαθμούς, χιονοπτώσεις και παγετό θα υποδεχτούμε το 2016. Δείτε σε ποιες περιοχές θα δημιουργηθούν προβλήματα.


Από το βράδυ της Τρίτης αρχίζει η μεγάλη αλλαγή του καιρού και από τα βορειοανατολικά όπου αναμένονται ασθενείς χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα πέσει σταδιακά 12 ολόκληρους βαθμούς!

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, θα επικρατήσει τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, ενώ παγετός θα δημιουργηθεί κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά, όπως προειδοποιεί η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Παράλληλα, οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν σταδιακά έως 6 μποφόρ στα ανατολικά πελάγη.

Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και πιθανώς της κεντρικής χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, από το απόγευμα θα χιονίσει σε όλη την Μακεδονία ενώ θα βρέξει σε όλη τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο με τα χιόνια σε αυτά τα τμήματα να σημειώνονται αρχικά σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

Από το βράδυ θα χιονίσει στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές. Θα το στρώσει σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας προς τα μεσάνυχτα.

Χιόνια και στην Αθήνα

Από το βράδυ της Τετάρτης, θα σημειωθούν βροχές στην Αθήνα και χιόνια πάνω από τα 500 μέτρα αρχικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στα βόρεια προάστια και λίγο αργότερα και μέσα στην Αθήνα έως και τον Πειραιά και γενικότερα σε όλο το νομό Αττικής. Να σημειωθεί ότι θα το στρώσει πάνω από τα 400 - 500 μέτρα υψόμετρο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και την Παρασκευή με παγετό τη νύχτα και το πρωί. Βελτίωση θα έχουμε από το Σάββατο. 

Παραμονή Πρωτοχρονιάς

Την Πέμπτη, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, κύριο χαρακτηριστικό θα είναι η κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με χιονόνερο κατά τόπους. Αναλυτικά, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, ακόμα και μηδενικά υψόμετρα, ιδιαίτερα στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα. Στην Πελοπόννησο, θα χιονίζει πυκνά στα ανατολικά και κεντρικά τμήματα πάνω από τα 300-400 μέτρα. Ολικός παγετός προβλέπεται σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Ελλάδας ενώ θα υπάρξει ολικός παγετός και στα παραθαλάσσια τμήματα της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Από το μεσημέρι προς το απόγευμα, τα χιόνια θα σταματήσουν στη Μακεδονία και από το βράδυ και τη Θεσσαλία. Το βράδυ θα χιονίζει πυκνά σε Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο. Θα το στρώσει σε Μακεδονία, Θεσσαλία, και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο ενώ στην Πελοπόννησο θα το στρώσει πάνω από τα 400-500 μέτρα.  Βροχές προβλέπονται κυρίως στο νότιο Ιόνιο. Θα βρέξει και στην Κρήτη ενώ θα χιονίσει πάνω από τα 500-600 μέτρα.

Η θερμοκρασία θα πέσει κι άλλο την Πρωτοχρονιά

Την Παρασκευή, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή μείωση. Παροδικές νεφώσεις θα σημειωθούν στα δυτικά, ενώ στα βόρεια και κυρίως στη Μακεδονία θα παρουσιασθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξουν νεφώσεις με χιονόνερο κατά τόπους, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανώς σε πεδινές περιοχές της κεντρικής χώρας, ενώ από το βράδυ στα ηπειρωτικά θα υπάρξει εξασθένηση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα υπάρξει κατά τόπους παγετός.

Στη Φλώρινα ο υδράργυρος θα κάνει βουτιά στους -10, στη Λάρισα στους -4, στην Τρίπολη  στους -8 και στην Καστοριά στους -7.

Βελτίωση από το Σάββατο

Το σιβηρικό κύμα κακοκαιρίας θα υποχωρήσει το Σάββατο 2 Ιανουαρίου με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει  από 5 έως και 7 βαθμούς Κελσίου.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.