Μόλις μία μονάδα διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση της ProRata, ενώ η πλειοψηφία των ερωτηθέντων ζητά διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας.


Σχεδόν ισοδύναμη παρουσιάζεται η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. με μόλις μία μονάδα διαφορά σε πανελλαδική έρευνα της ProRata, που διενεργήθηκε το διήμερο 15 και 16 Δεκεμβρίου για την «Εφημερίδα των Συντακτών». 
Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου (χωρίς να υπολογίζονται λευκά/άκυρα και αποχή), οι ερωτηθέντες απαντούν ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 20%, Ν.Δ. 19%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,5%, ΚΚΕ 6%, ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 4%, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 3%, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 2,5%, ΛΑ.Ε. 2,5%, ΑΝ.ΕΛΛ. 2%, ΑΛΛΟ 3,5%, ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ 5,5%, ΑΠΟΧΗ 18,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται πολύ ψηλά, καθώς φτάνει στο 31%.
Η απόλυτη πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της διεύρυνσης της κυβερνητικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με κάποιο άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα, καθώς το 53% απαντάει θετικά και το 37% αρνητικά. Από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ θετικά απαντάει το 54% των ερωτηθέντων και αρνητικά το 41%. Στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. απαντάει θετικά το 67% και αρνητικά το 27%. Μεταξύ αυτών που επιθυμούν διεύρυνση της κυβέρνησης με άλλα κόμματα, Ν.Δ. προτιμάει το 29%, ΠΑΣΟΚ 25%, ΠΟΤΑΜΙ 23%, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 21% και ΚΚΕ 15%. 
Στο ερώτημα για το πώς πιστεύουν ότι θα εξελιχθεί η οικονομική κατάσταση στη χώρα το επόμενο 12μηνο, το 75% των ερωτηθέντων πιστεύει πως θα χειροτερέψει (το 51% πιστεύει πολύ και το 24% λίγο). Για το δικό τους νοικοκυριό, στο ίδιο χρονικό διάστημα, το 69% πιστεύει ότι η κατάσταση θα είναι χειρότερη (41% πολύ και 28% λίγο).

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.