Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi
Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν το πρωί δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία, μεταφέροντας μετανάστες και πρόσφυγες από νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Συγκεκριμένα το "Αριάνδη 2" μετέφερε 1692 άτομα από Μυτιλήνη και Χίο και 13 άτομα το "Βlue star 2" από την Κω. Οι περισσότεροι από τους μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενούνται προσωρινά στους 2 επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ ενώ άλλοι αναμένεται να μεταφερθούν στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας.

Ο συνολικός αριθμός των μεταναστών που έχει καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά τις τελευταίες τρεις ημέρες στον Πειραιά ανέρχεται στις 9.000 οι οποίοι με δεδομένη την ασφυξία και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τη «διαλογή» που γίνετια στην Ειδομένη έχουν εγκλωβιστεί σε διάφορα σημεία της χώρας. 
«Ασφυξία» στην Αττική
Οι αρχές, όπως και χθες, αναμένεται να προχωρήσουν σε «διαλογή» ξεχωρίζοντας δηλαδή εκείνους που μπορούν να ταξιδέψουν προς Ειδομένη και τους υπολοίοπους που δεν μπορούν. Ωστόσο προς το παρόν θα μείνουν στον Πειραιά καθώς τα κέντρα προσφύγων στην Αττική, σε Σχιστό και ελληνικό έχουν γεμίσει. 
Απέραντο hot spot χθες η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας
Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, από τη Θήβα μέχρι και τη Φθιώτιδα,  χθες το απόγευμα η οποία έμοιαζε, ούτε λίγο, ούτε πολύ, με ένα απέραντο hot spot. Λεωφορεία με πρόσφυγες που κινούνταν προς την Ειδομένη ακινητοποιήθηκαν από την ΕΛΑΣ με αποτέλεσμα περίπου 2.000 πρόσφσυγες, οι 500 στο ύψος των Θηβών και οι υπόλοιποι 1.500 σε διάφορα σημεία της εθνικής οδού και στην είσοδο της Λαμίας να έχουν εγκλωβιστεί εκεί περιμένοντας τις εξελίξεις, το αν θα τους επιτραπεί να πάνε δηλαδή στα ελληνοσκοπιανά σύνορα ή θα τους γύρισουν πίσω στο Σχιστό ή στα Διαβατά.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.