«ΕΙΧΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ GREXIT»«Είναι δύσκολο για την Ελλάδα να λύσει τα προβλήματα της οικονομίας της χωρίς το εργαλείο της υποτίμησης του νομίσματος». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προκαλώντας ξανά με τις δηλώσεις του.
Ο κ. Σόιμπλε μάλιστα, μιλώντας σε εκδήλωση στο Αμβούργο ανέφερε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα έπληττε μια φορά τους Έλληνες και θα είχε αποφευχθεί αυτή η «ατέλειωτη επίπονη διαδικασία» των σκληρών μέτρων.
Την ίδια ώρα, ανέφερε πως η Ελλάδα δύσκολα θα ανακάμψει χωρίς υποτίμηση, ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την εκτίμησή του αυτή. Εριξε ξανά μια «βόμβα» δηλαδή χωρίς να αναφερθεί περαιτέρω αν αφορά το νόμισμα.
«Είναι δύσκολο να λύσει τα οικονομικά της προβλήματα χωρίς το εργαλείο της υποτίμησης του νομίσματος», φέρεται να δήλωσε, ενώ ανέφερε μάλιστα ότι το 2011 είχε πει στον πρώην Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ότι θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη για μερικά χρόνια, με αντάλλαγμα μια «τεράστια» βοήθεια. 
Μεταξύ άλλων, ο Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε επίσης πως η Ευρώπη χρειάζεται έναν κοινό στρατό.
Απάντηση Παπαδημούλη
«Η εμμονή του Σόιμπλε για το Grexit, όταν όλοι πλέον ασχολούνται με το Brexit, "φωνάζει". Ας το καταλάβει ότι Grexit- καπούτ. Έπαιξε κ έχασε...» έγραψε ο κ. Παπαδημούλης στον πρωσοπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.