Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης κ. Μαυρίδης Αναστάσιος, συμμετείχε την προηγούμενη εβδομάδα σε Ημερίδα με θέμα τη διαχείριση απορριμμάτων, τη δημιουργία Πράσινων Σημείων αλλά και τις διαδικασίες αδειοδότησης και ορθής λειτουργίας αυτών. Την ημερίδα διοργάνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης, ο ΦΟ.Δ.Σ.Α.,  υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και απευθυνόταν σε Δημάρχους, Περιφερειάρχες, Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους.
Η  σωστή ενημέρωση είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τους δήμους ώστε να λύσουμε τα θέματα διαχείρισης απορριμμάτων, ανακύκλωσης και κομποστοποίησης με περιββαλλοντική ευαισθησία, δήλωσε ο κ. Μαυρίδης. “Τα Πράσινα Σημεία είναι μια αποδοτική ευρωπαϊκή τακτική, η οποία αποδίδει σε μείωση των στερεών και ογκωδών απορριμμάτων, ενώ παράλληλα αποτελεί και τρόπο εξοικονόμησης πόρων. Στην Ελλάδα, δυστυχώς δεν έχει δημιουργηθεί ούτε ένα Πράσινο Σημείο, παρά το γεγονός ότι προβλέπονται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Στερεών Αποβλήτων και της Αττικής αλλά και των υπολοίπων Περιφερειών.”

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης, προσβλέποντας στην επίλυση του τεράστιου θέματος της διαχείρισης απορριμμάτων, ένα θέμα το οποίο ταλαιπωρεί τους κατοίκους εδώ και δεκαετίες, συμμετείχε στην Ημερίδα προκειμένου να ενημερωθεί για καλές πρακτικές και να προτείνει λύσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα αυτό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Τσιρώνης, ενώ ακόμη ακούστηκαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από  τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Πατούλη, από εκπροσώπους του ΕΟΑΝ (Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης), του Δικτύου ΦΟΔΣΑ, της Αντιπροέδρου του ΕΔΣΝΑ και άλλων φορέων.Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.