Σφοδρή επίθεση εφ’ όλης της ύλης από τον πρόεδρο της ΝΔ στον πρωθυπουργό


​Εκλογές ζήτησε το βράδυ της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή,  απαντώντας στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα,  για τα όσα υποστήριξε στην αγόρευσή του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση.

«Αν δεν μπορείτε να κυβερνήσετε να παραιτηθείτε κύριε Τσίπρα. Οδηγήσατε χωρίς λόγο τρεις φορές  τη χώρα σε εκλογές.  Τώρα υπάρχει  εθνικός λόγος.  Η Ελλάδα δεν σας αντέχει άλλο. Τη λύση να τη δώσει ο λαός. Το κόστος παραμονής σας είναι μεγαλύτερο από το κόστος απομάκρυνσης» ανέφερε ο  κ. Μητστοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατέληξε στην ομιλία του, καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης: 

«Σύντομα θα έχετε το προνόμιο να είστε ο νεώτερος τέως πρωθυπουργός που είχε ποτέ η Ελλάδα». 

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης είχε πει επίσης στον πρωθυπουργό: «Δεν είστε κατήγορος κύριε Τσίπρα,  κατηγορούμενος είστε. Για τα ψέματα τα οποία είπατε και γιατί παραλάβατε κράτος αλλά παραδίδετε μία χώρα περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας. Προδώσατε τα όνειρα και τις ελπίδες και αυτών που σας ψήφισαν».

Στη συνέχεια μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ έδειξε...  σκίτσο του Αρκά από το βήμα της Βουλής, στο οποίο απεικονίζεται κάποιος να κλέβει πορτοφόλι από πολίτη, τον οποίο αποπροσανατολίζει λέγοντας: «Να κοίτα! Κι άλλο σκάνδαλο!».     

«Είστε ικανός να περάσετε και στο ΕΛΚ στην επόμενη σύναξή μας. Για εσάς ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» ανέφερε επίσης σκωπτικά προς τον πρωθυπουργό, για την παρουσία του στη σύνοδο των Σοσιαλιστών,  ενώ σχολίασε και τις πρόσφατες δηλώσεις Μάρδα.

«Δεν ξέρω αν θα κάνετε τους μετανάστες επενδυτές, αλλά σίγουρα θα κάνετε τους επενδυτές μετανάστες» υποστήριξε.

Συνεχίζοντας την σφοδρή του επίθεση στην κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Πάει πολύ να μας κουνάτε το δάχτυλο, εσείς που μαζέψατε  τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου. Και μαθήματα ήθους στην παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή εσείς δεν μπορείτε να δώσετε».

Αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι  χτίζει την δική της «νέα διαπλοκή». 

«Να θυμηθούμε τα έργα και τις ημέρες σας . Αφαιρέσατε τις αρμοδιότητες για τους τηλεοπτικούς σταθμούς από το ΕΣΡ και τις δώσατε σε υπερυπουργό καναλάρχη,  τον κ. Παππά» ανέφερε, ενώ επισήμανε ότι με περισσότερες και όχι με λιγότερες τηλεοπτικές άδειες καταπολεμείται η διαπλοκή.    

Ο πρόεδρος της ΝΔ έθιξε και το ζήτημα των συναντήσεων με τον εκδότη κ. Στ.  Ψυχάρη.  «Η κοινή γνώμη παρακολουθεί  έκπληκτη  ανακοινώσεις για  μυστικές σας συναντήσεις» τόνισε για το ζήτημα της…. «γάτας» και πρόσθεσε: 

«Χρειασθήκανε τέσσερις συναντήσεις για να πείτε “όχι”;  Μήπως ήταν  σαν το “ναι”  του δημοψηφίσματος που είπατε “όχι” για να γίνει “ναι”»;

Κατηγόρησε ακόμα τον πρωθυπουργό ότι δεν λέει κουβέντα για το «μεγαλύτερο σκάνδαλο στον χώρο των ΜΜΕ», όπως υποστήριξε, των δανείων του τηλεοπτικού σταθμού Alter, ο οποίος έκλεισε. 

Σχετικά με τη λίστα Μπόργιανς, υποστήριξε ότι έγινε «κοπτορραπτική» σε αυτή για τη  δημιουργία εντυπώσεων. 

«Γιατί το έγγραφο έλεγε ότι το αντικείμενό της συζήτησης δεν ήταν η λίστα αλλά οι ενδείξεις για Έλληνες φοροφυγάδες. Εγώ καταθέτω όλο το έγγραφο.  Ξέρετε πως λέγετε αυτό;  Εξαπάτηση λέγετε κ. Τσίπρα. Και σας καταθέτω και ένα άλλο έγγραφο που εξήρε τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της τότε κυβέρνησης και προσφέρθηκε για την διάθεση τεχνογνωσίας» συμπλήρωσε.  

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Εγώ θα καταθέσω μία άλλη λίστα , την λίστα Καρανίκα με τους διορισμούς συγγενών και φίλων  και τη λίστα Κουρουμπλή».

Όσον αφορά τη Δικαιοσύνη χαρακτήρισε «πρωτοφανή» τη  βουτιά που έγινε με την επετηρίδα και διερωτήθηκε:

«Πού ξανακούσθηκε να υπάρχουν πολιτικές προτεραιότητες για την Δικαιοσύνη; Πού  ξανακούσθηκε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης να εισβάλλει σε διάσκεψη δικαστών για να βεβαιωθεί ότι κάνουν καλά τη δουλειά τους;  Δεν θεωρείτε ότι υπάρχει ασυμβίβαστο να είναι αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κάποιος που είχε διατελέσει επικεφαλής της ΕΥΠ;».     

Σχετικά με τη Δικαιοσύνη διερωτήθηκε ακόμα «τι ήταν αυτό άραγε που σε μια συγκλονιστική της  ομιλία τον Δεκέμβριο ανάγκασε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να πει το αυτονόητο, να ζητήσει από τους δικαστές αν μείνουν ανεπηρέαστοι από κάθε προσπάθεια πολιτικής παρέμβασης» και προειδοποίησε: « Όσοι τολμήσουν να παίξουν με την Δικαιοσύνη θα λογοδοτήσουν όσο ψηλά κι αν βρίσκονται».    

Για το ζήτημα των εκβιαστών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε,  με αφορμή το δημοσίευμα με τις συνομιλίες Κουμουτσάκου ότι «έχει στηθεί μια πολύ ωραία φάμπρικα» και έκανε λόγο για «παρακράτος», για την παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών. 

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι ο ίδιος έχει κάνει αγωγές  στον κατηγορούμενο για εκβιασμό εκδότη  Π.Μ και ρώτησε, επιδεικνύοντας το σχετικό έγγραφο:  «Μπορείτε να μας πείτε γιατί η ΕΡΤ υπέγραψε συμβόλαια αμοιβαίας διαφήμισης με την "Π.Μ ΕΠΕ";».  


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.