Φωνές και ακραίες εκφράσεις στη Βουλή


​Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αποκαλεί «αλητάμπουρα» τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο.

Η ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο Π. Καμμένος κλείνοντας την ομιλία του υποστήριξε ότι μέλη της οικογένειάς του Ευ. Βενιζέλου έχουν σχέση με την Marfin και τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο.

«Άκουσα το ΠΑΣΟΚ να επιτίθεται στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου; Ποιος ο λόγος κ. Βενιζέλο, εσείς που ηγείστε ουσιαστικά του ΠΑΣΟΚ: Τι έχει να φοβηθεί το ΠΑΣΟΚ; Μήπως έχει καμία σχέση με την Marfin; Μήπως έχετε συγγενικά πρόσωπα στη Marfin;» είπε απευθυνόμενος στον Ευ. Βενιζέλο.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αμέσως σηκώθηκε από το έδρανό του: «Είσαι αλήτης, είσαι αλητάμπουρας! Θα ζητήσεις συγγνώμη στα τέσσερα» φώναζε και ζήτησε από τον προεδρεύοντα Τάσο Κουράκη να πάρει τον λόγο.
«Σας παρακαλώ τι εκφράσεις είναι αυτές;» απάντησε ο κ. Κουράκης αλλά αρνήθηκε να δώσει τον λόγο στον κ. Βενιζέλο.

Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε για αρκετή ώρα, ενώ στο βήμα είχε ανέβει και περίμενε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

«Το άρθρο 67 παράγραφος 2 που επικαλείται ο κ. Βενιζέλος λέει ρητά για παραβίαση του άρθρου του Κανονισμού. Δεν υπήρξε καμία παραβίαση. Θα προχωρήσουμε τις πρωτολογίες και μετά θα συζητήσουμε. Παραμερίζω τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς του κ. Βενιζέλου και προχωρούμε κανονικά» αντέτεινε ο προεδρεύον της Βουλής κ. Κουράκης.

Τον λόγο επίσης ζήτησαν οι Χ. Αθανασίου και Γ. Κουμουτσάκος.

Χάος επικράτησε με την διαμάχη Βενιζέλου-Καμμένου

Τον λόγο πήρε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και είπε χαρακτηριστικά:

«Μου στερήσατε κοινοβουλευτικό δικαίωμα προηγουμένως. Ο κ. Καμμένος είπε πολλές ανακρίβειες συνειδητά, μεταξύ των οποίων ότι εγώ ευθύνομαι για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Ο κ. Πετσάλνικος ως υπουργός Δικαιοσύνης εισηγήθηκε έναν νόμο περί ευθύνης υπουργών, τον οποίο ψήφισαν όλα τα κόμματα, και ο Συνασπισμός. Ο κ. Καμμένος επανέφερε το ζήτημα των υποβρυχίων. Ο κ. Βίτσας και ο κ. Τσίπρας μου ζήτησαν οι ίδιοι να καταθέσω στη διαιτητική δίκη για την προάσπιση των συμφερόντων του ελληνικού Δημοσίου» είπε και πρόσθεσε:

«Ο κ. Καμμένος δεν θυμάται τι έχει κάνει γιατί αλλάζει θέση κάθε μέρα. Έχετε βιάσει την καρδιά των θεσμών και του κράτους δικαίου που είναι η Δικαιοσύνη. Κράτος δικαίου στην Ελλάδα δεν υφίσταται».

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ξανά ο Πάνος Καμμένος.

«Ο κ. Βενιζέλος κατ' επάγγελμα έχει αναλάβει να καλύπτει τέτοιου είδους σκάνδαλα. Ο κ. Βενιζέλος ξέρει ότι είχε προσωπική ευθύνη, γι' αυτό και ήρθε στο διαιτητικό δικαστήριο».

Τότε ο Ευάγγελος Βενιζέλος πήρε εκ νέου τον λόγο: «Είναι αμετανόητος ο κ. Καμμένος. Δεν πήγα για να υπερασπιστώ τις απόψεις Καμμένου, αλλά να υπερασπιστώ τις θέσεις του ελληνικού κράτους. Η κυβέρνηση ψεύδεται στον λαό και τους βουλευτές της, σε ό,τι αφορά το PSI».

Και ο Πάνος Καμμένος είπε: «Ερωτώ δημόσια, υπάρχει συγγενικό πρόσωπο του κ. Βενιζέλου με μετοχές της MARFIN;»

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε εκ νέου τον λόγο, χωρίς ωστόσο να τον λάβει.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.