Ο Μητσοτάκης «τελειώνει» την ΟΝΝΕΔ μετά το αλαλούμ στις εκλογές -Προαναγγέλλει διαγραφές


Ξεκάθαρη θέση πήρε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης για το αλαλούμ στην εκλογική διαδικασία της ΟΝΝΕΔ.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο γαλάζιο στρατόπεδο ένας κύκλος διαγραφών ειναι προ των πυλών -μάλιστα δεν αποκλείεται να ξεκινήσει εντός της ημέρας- και θα αγγίξει και την ηγεσία της ΟΝΝΕΔ, αλλά και του κόμματος.
Με δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθαρίζει πως θα αποδοθούν ευθύνες και αναφέρει μεταξύ άλλων πως δεν αποδέχεται τα αποτελέσματα. Μάλιστα τονίζει πως δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία. Παράλληλα ο κ.Μητσοτάκης αποφάσισε να μην συμμετέχουν στο συνέδριο της ΝΔ οι αντιπρόσωποι από το Συνέδριο της Νεολαίας. Τέλος κάνει λόγω για επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ, η οποία θα είναι ανοιχτή σε όλους τους νέους χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, ομάδες και ομαδάρχες.

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη
«Η πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αφορά και απευθύνεται πρώτα από όλα στη νέα γενιά, αυτήν που αποζητά την αλήθεια και εμπνέεται από τις αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας.

Οι εικόνες απαξίωσης της ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο της ιστορικής νεολαίας της παράταξης εκπέμπουν παρακμή και τέλος εποχής. Όλα όσα έγιναν σε μια τόσο νοσηρή ατμόσφαιρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.

Στην ομιλία μου στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ την Παρασκευή, είπα ξεκάθαρα ότι “δεν θα ανεχθώ μία ΟΝΝΕΔ μηχανισμών που θα αναπαράγει τις παθογένειες του χθες”.

Στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία. Κατά συνέπεια δεν θα συμμετέχουν  στο Συνέδριο του Κόμματος αντιπρόσωποι από το Συνέδριο της Νεολαίας. Οι ευθύνες για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση θα αποδοθούν άμεσα, όπως ορίζει το καταστατικό.

Τιμούμε την ιστορία της ΟΝΝΕΔ. Δίνουμε ισχυρή προοπτική στη σχέση μας με τους νέους και για αυτό προχωράμε αμέσως μετά το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ.

Αφήνουμε στο χθες τις αρνητικές νοοτροπίες και πρακτικές, τους μηχανισμούς εξυπηρετήσεων και διανομής προνομίων, που διάβρωναν τη νεολαία του Κόμματος και την απήχησή της στους νέους.

Η ΟΝΝΕΔ μετά την επανίδρυσή της θα είναι μια σύγχρονη, δημιουργική πολιτική νεολαία.

Ανοιχτή σε όλους τους νέους.

Συλλογική χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, ομάδες και ομαδάρχες.

Μια νεολαία που θα προβάλλει και θα υπηρετεί ιδέες και πολιτικές υπέρ των νέων, της κοινωνίας και της πατρίδας μας».  

Καραγκούνης: Άστοχες κινήσεις πολύ συγκεκριμένων ανθρώπων όσα συνέβησαν στο συνέδριο
Σε «άστοχες κινήσεις κάποιων πολύ συγκεκριμένων ανθρώπων» απέδωσε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, τα όσα συνέβησαν στις εκλογές της ΟΝΝΕΔ, υπογραμμίζοντας ότι ο αρχηγός του κόμματος, Κ. Μητσοτάκης, δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος και ότι σίγουρα θα ζητηθούν εξηγήσεις.

«Κάποιες συγκεκριμένες πράξεις κάποιων εκπροσώπων της ΟΝΝΕΔ, νομίζω, αμαυρώνουν την όλη διαδικασία και σίγουρα θα ζητηθούν εξηγήσεις από πλευράς της ΝΔ» είπε ο κ. Καραγκούνης μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι οι αναταράξεις στις εσωκομματικές εκλογές της νεολαίας του κόμματος δεν θα επηρεάσουν τη συνολική της εικόνα. «Δεν χαρακτηρίζεται το έργο της ΟΝΝΕΔ από κάποιους πολιτικούς παράγοντες που θέλουν για ίδιο όφελος να επιβάλουν τα δικά τους συμφέροντα» πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.
Εξάλλου, σε ερώτηση τι προσδοκά ότι θα προκύψει από το επικείμενο συνέδριο του κόμματος, τόνισε ότι η ΝΔ θα πρέπει να δώσει την εναλλακτική λύση που έχει ανάγκη ο τόπος και αποτυπώνεται και σε όλες τις δημοσκοπήσεις, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αλλοπρόσαλλη πολιτική που επιβαρύνει τον ελληνικό λαό».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.