Με πλήρη επιτυχία από τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών, πραγματοποιήθηκε η 18η  Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Δήμος Διονύσου την Τετάρτη 18 Μαΐου   στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Δροσιάς. Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ».

Ο Δήμος Διονύσου στηρίζοντας ενέργειες και δράσεις που ενισχύουν την κοινωνική αλληλεγγύη και προβάλουν την ιδέα του κοινωνικού εθελοντισμού, καλεί ΟΛΟΥΣ τους δημότες και κατοίκους της πόλης μας να δραστηριοποιηθούν ως εθελοντές αιμοδότες, προσφέροντας το σημαντικότερο δώρο ζωής στην Εθελοντική Αιμοδοσία.

Ο Δήμος Διονύσου στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του, λειτουργεί Δημοτική Τράπεζα Αίματος σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ» για την κάλυψη των αναγκών σε μονάδες αίματος των εθελοντών αιμοδοτών, κατοίκων και δημοτών. Για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος διοργανώνει εθελοντικές αιμοδοσίες, ενημερώνοντας και κινητοποιώντας παράλληλα την τοπική κοινωνία. Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ», το οποίο αποτελείται από επιστημονικό προσωπικό διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος του Δήμου Διονύσου εφοδιάζονται με κάρτα Εθελοντή Αιμοδότη και με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει, σε περίπτωση ανάγκης, μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους οικείους του.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τμήμα εθελοντικής αιμοδοσίας Δήμου Διονύσου, υπεύθυνη κα Κ. Σαββοπούλου,   στα τηλέφωνα: 213 203 0600, 213 213 9811,  6942 082 061 και για ηλεκτρονική επικοινωνία στο e-mail :aimodosiadd@gmail.com

Η επόμενη 19η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Διονύσου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 και ώρες 17:00 έως 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.