Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης,  έδωσε το παρών στα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης "Κοίτα με για να σε δω" που διοργανώνει το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά για παιδιά με αυτισμό, στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Αμέσως μετά τα εγκαίνια, ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με τις φωνές του Νίκου Γραίγου και της Σαββέριας Μαργιολά, οι οποίοι φώτισαν τις εικόνες ενός διαφορετικού κόσμου. Τους καλλιτέχνες συνόδεψαν οι μουσικοί Νίκος Πασσαλίδης, Δήμος Πολυμέρης, Μάριος Μουρμούρης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε χαιρετισμό του, τόνισε: «Είναι τιμή και χαρά να φιλοξενούμε τέτοιου είδους εκδηλώσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Δεν υπήρξε δεύτερη σκέψη όταν έγινε το αίτημα από το Ειδικό Σχολείο, να φιλοξενήσουμε αυτή την ενδιαφέρουσα και πολύ καλή ποιοτικά έκθεση φωτογραφίας, από στιγμές των παιδιών στο σχολείο ή σε εξωσχολικές τους δραστηριότητες. Οι καλλιτέχνες είναι πάρα πολύ καλοί στη φωτογραφία και η θεματολογία έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Ό,τι κάνουμε γι αυτά τα παιδιά και ό,τι μπορούμε να  προσφέρουμε από την πλευρά του Δήμου, του Δημοτικού Θεάτρου, στον τομέα του αθλητισμού και σε οποιονδήποτε τομέα είναι σημαντικό και απαραίτητο. Θεωρώ τα παιδιά, τους γονείς και τους δασκάλους ξεχωριστές προσωπικότητες, με τον αγώνα που όλοι μαζί δίνουν και δεν ξέρω, ούτε  μπορώ να φανταστώ πόσο δύσκολος είναι. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, είναι να αντιμετωπίζουμε με απόλυτο σεβασμό τα παιδιά, τους γονείς και τους δασκάλους. Να τους θαυμάζουμε και να τους εκτιμούμε. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους. Η έκθεση τιμά το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά».

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, δήλωσε:
«Η έκθεση φωτογραφίας είναι μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία. Ο Δήμος και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, είμαστε πάντα αρωγοί σε τέτοιες προσπάθειες. Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο για παιδιά με αυτισμό δίνει μεγάλο αγώνα. Προσπαθούμε να είμαστε κοντά τους με όποιο τρόπο μπορούμε. Σήμερα έχουμε μια έκθεση φωτογραφίας από μια μητέρα παιδιού με αυτισμό, η οποία μας περιγράφει την καθημερινότητα των παιδιών. Είμαστε όλοι χαμογελαστοί, ευτυχισμένοι και τους ευχαριστούμε θερμά γιατί μας υποδέχονται με αγάπη. Κάνουμε ότι μπορούμε και περνάει από το χέρι μας, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε στιγμές χαράς στην καθημερινότητά τους».

Ο Διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πειραιά για παιδιά με αυτισμό  κ. Νίκος Παπαδόπουλος, επισήμανε:  «Κάνουμε αυτή την εκδήλωση για να ανοίξουμε τον κόσμο μας προς εσάς. Ο κόσμος ουσιαστικά είναι ένας και καλό είναι, να είμαστε όλοι μαζί. Αυτές οι εκδηλώσεις είναι το μαζί. Η φωτογραφική έκθεση δείχνει στιγμιότυπα από το σχολείο μας. Δείχνει μικρές ιστορίες. Όλες αυτές οι φωτογραφίες, συνθέτουν ένα αφήγημα του τι κάνουμε, το πως είναι ο αυτισμός και εν τέλει τι είναι ο αυτισμός».

Η καλλιτεχνική επιμέλεια ανήκει στην κα Ευαγγελία Κακλιού. Το κοινό μπορεί να επισκεφθεί την έκθεση το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαΐου 2016, από τις 11:00  έως τις 23:00.
 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.