Στη δημοτική κοινότητα της Λυκόβρυσης παρευρέθη τις προηγούμενες μέρες ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης - Πεύκης κ. Μαυρίδης Αναστάσιος. Την Παρασκευή, παρακολούθησε την καθιερωμένη γιορτή του Αγίου Ιωάννη Κλήδονα, την οποία διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή η Κίνηση Πολιτών Λυκόβρυσης. Το  έθιμο αυτό κρατάει χρόνια και συγκινεί μικρούς και μεγάλους που συμμετέχουν ενεργά στο γλέντι, στο άναμμα των φωτιών και στους παραδοσιακούς χορούς από την χορευτική ομάδα του Συλλόγου της Κίνησης Πολιτών Λυκόβρυσης. Φέτος, για πρώτη φορά η συμμετοχή των δημοτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία, όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Δήμαρχος και αυτό αποδεικνύει ότι τα  ήθη και τα έθιμα μας, μας κρατούν ενωμένους ενώ η ενίσχυση όλων των πατροπαράδοτων θεσμών στηρίζουν την τοπική κοινωνία, όπως πρόσθεσε.
Ο Δήμαρχος χθες παρευρέθη επίσης, σε εκδήλωση  αγάπης που διοργάνωσε ο Ιερός Ναός της Αγίας Βαρβάρας στη Λυκόβρυση. Ο κ. Μαυρίδης συνεχάρη τους ιερείς και το εκκλησιαστικό συμβούλιο οι οποίοι, μαζί με την βοήθεια εθελοντών, προσφέρουν καθημερινά δεκάδες γεύματα αγάπης σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.
Ακόμη, η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου συνεργάζεται στενά με τον Ιερό Ναό μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), όπου οι υπηρεσίες  του δήμου στηρίζουν τα γεύματα αγάπης που οργανώνει η εκκλησία προς τους συνδημότες μας, που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.
Ο Δήμαρχος, ευχαρίστησε θερμά τους ιερείς, όλους τους εθελοντές που η βοήθεια τους είναι πολύτιμη, όπως είπε, και τους δημότες που αποδεικνύουν περίτρανα και καθημερινά, ότι η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη αποτελούν χαρακτηριστικά του λαού μας.
Τέλος, την ίδια μέρα παρέστη στις απονομές για το εσωτερικό τουρνουά αντισφαίρισης ενηλίκων στο γήπεδο τένις στη Λυκόβρυση τις οποίες διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Ν.Π.Δ.Δ. ΠΕ.Α.Π. Παρόν στις βραβεύσεις ήταν επίσης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας και Πολιτικής Προστασίας κ. Παπανικολάου.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.