Χιλιάδες επισκέπτες πλημμύρισαν τις πλατείες και τους δρόμους του Ιλίου στη «Λευκή Νύχτα» που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία για 4η συνεχή χρονιά ο Δήμος, το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016, προσφέροντας δωρεάν διασκέδαση και ξεγνοιασιά από τις 7:00 το απόγευμα μέχρι το πρωί.
Η μοναδική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, η Αθηναϊκή κομπανία, η Νάντια Καραγιάννη, ο Λαέρτης Πέτρος, συμπληρώθηκε από τις εξαιρετικές ερμηνείες Ροκ συγκροτημάτων από το Μουσικό Στέκι Ιλίου, τη χορωδία του Κέντρου Γυναικών Ιλίου, τους Εθνικοτοπικούς & Πολιτιστικούς Συλλόγους και Φορείς της πόλης, ενώ οι παράλληλες εκδηλώσεις που περιελάμβανε η εκδήλωση όπως, η έκθεση βιβλίου, το θέατρο σκιών, το θέατρο δρόμου, τη δημιουργική απασχόληση για παιδιά από το τμήμα ζωγραφικής του Δήμου Ιλίου, τη θεατρική παράσταση, τις αθλητικές δραστηριότητες, τους σκακιστικούς αγώνες, τους ταχυδακτυλουργούς και τους κλόουν, καθώς και πολλές άλλες εκπλήξεις, γέμισαν με ενέργεια και κέφι τη φιλόξενη πόλη του Ιλίου.
Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:
«Είναι η 4η χρονιά που διοργανώνουμε αυτή τη γιορτή, η οποία αναδείχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα της πόλης μας. Πριν τέσσερα χρόνια τολμήσαμε και φέραμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα αυτήν την εκδήλωση και πλέον αποτελεί έναν πόλο έλξης για το Ίλιον. Οι επισκέπτες αγκάλιασαν αυτόν τον θεσμό, όπου αποδείχθηκε ότι η δυναμική του ξεπέρασε τις αντιθέσεις, αλλά και κάθε προηγούμενο προσέλευσης, αφού ο κόσμος, από ολόκληρη την Αθήνα, πλημμύρισε την πόλη, με τη συντριπτική πλειοψηφία του εμπορικού κόσμου να επιλέγει να λειτουργήσει τις επιχειρήσεις του, με εκπτώσεις που ειδικά για αυτή τη βραδιά άγγιξαν το 70%.
Σε κάθε περίπτωση, εμείς θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε θεσμούς που θα αποτελούν πόλο έλξης για την πόλη μας, γιατί οι εποχές είναι δύσκολες και υπάρχει ανάγκη για τόνωση της ψυχολογίας του κόσμου.»


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.