Στις  7/7/2016 ημέρα Πέμπτη συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής και ένα από τα θέματά του ήταν η έγκριση των όρων 2ης τροποποίησης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Λυκόβρυση-Πεύκης για το έργο <Ανάπλαση Ο.Τ.9 >.

                        Στη συνεδρίαση αυτή παραυρέθηκε ο επικεφαλής της κίνησής μας κος ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΝ. ο οποίος παρακολούθησε όλη τη διαδικασία, μεταφέροντάς μας τα όσα αποφασίστηκαν. Θεωρούμε πάρα πολύ θετική κίνηση της Περιφέρειας Αττικής, ύστερα από την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα κου ΚΑΡΑΜΕΡΟΥ Γ. να καλύψει οικονομικά η Περιφέρεια το υπόλοιπο του έργου στο 100% σε μια πράγματι δύσκολη περίοδο για το Δήμο μας, για ένα έργο το οποίο επιτέλους πρέπει να τελειώσει και να παραδοθεί στους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα της Λυκόβρυσης, οι οποίοι έχουν επιβαρυνθεί για αρκετά χρόνια με ένα ειδικό τέλος για την αποπεράτωσή του. Αυτό φυσικά θα είναι και μια πολύ σημαντική οικονομική ανακούφιση γι αυτούς.
                       Οι παλινωδίες , οι αντιπαραθέσεις και οι άγονοι διαξιφισμοί αυτή τη περίοδο δεν ωφελούν τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε την τεράστια σημασία που έχει η ολοκλήρωση του έργου και η παράδοσή του σύντομα στους κατοίκους της Πόλης μας οι οποίοι το περιμένουν με αδημονία αλλά και αρκετή  υπομονή.
Είναι πάρα πολύ σημαντικό να επισπεύσουμε όλες τις διαδικασίες για την αποπεράτωσή του διότι, για όσους γνωρίζουν, δεν υπάρχει χρόνος για καθυστέρηση ούτε μια ημέρα!!! Θα πρέπει να έρθει ΑΜΕΣΑ το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες με μεγάλη προσοχή.
Τελικά απευθυνόμαστε σ αυτούς που κωλυσιεργούν και αρέσκονται στα προσκόμματα και τις εσκεμμένες τρικλοποδιές, θέλουμε ή δεν θέλουμε να ολοκληρωθεί αυτό το τόσο σημαντικό έργο για την Πόλη μας?
                        Δηλώνουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά πως κάθε κίνηση που θα θέσει σε κίνδυνο την ολοκλήρωση του έργου θα μας βρει δυναμικά αντίθετους!!!
 Πρέπει επιτέλους να πληροφορηθούν όλοι οι συμπολίτες μας ποιοί είναι αυτοί που ενδιαφέρονται ειλικρινά για την Πόλη μας και ποιοί προτάσσουν τα μικροπαραταξιακά τους συμφέροντα με αναλγησία και έλλειψη αγάπης για την Πόλη μας και τους κατοίκους της.
                       Με την ευκαιρία αυτής της παρέμβασής μας επιθυμούμε να τονίσουμε ιδιαίτερα πως όταν αποπληρωθούν όλες του οι υποχρεώσεις  και δεν θα κινδυνεύει να χαθεί  η πλήρης αποπεράτωσή του, θα πρέπει να σταματήσει η είσπραξη του ειδικού τέλους 0,40 από τους κατοίκους της Λυκόβρυσης.
Διαφορετικά θα περισσέψουν χρήματα τα οποία φυσικά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε άλλο έργο. Είναι μεγάλο λάθος να υποστηρίζεται μια τέτοια εκδοχή από τη Δημοτική Αρχή. Τέλος πιστεύουμε πως πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση  με την τράπεζα σχετικά με το δάνειο από επιτροπή που θα ορισθεί από το δημοτικό συμβούλιο.
                       Τελειώνοντας επισημαίνουμε και επικροτούμε όλες τις καλές και αγαθές προθέσεις της Δημοτικής Αρχής για το όλο θέμα του Ο.Τ. 9 ευελπιστώντας πως θα καρποφορήσουν και θα φθάσουν σε ένα αίσιο τέλος για το καλό όλων μας.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.