Φωτογραφία: Sooc/Μενέλαος Μυρίλλας

Παρών δήλωσε ότι θα ψηφίσει στην ψηφοφορία για τον εκλογικό νόμο ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης, εξαπολύοντας, ταυτόχρονα ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση. 
Ο ανεξάρτητος βουλευτής μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» για τον εκλογικό νόμο, ανέφερε: «Πρώτα από όλα δεν είναι απλή αναλογική και θα σας γυρίσω τέσσερα χρόνια πίσω όταν το 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει στη Βουλή πρόταση για την απλή αναλογική. Την υπέγραφε  ο κος Τσίπρας και άλλοι βουλευτές ανάμεσα τους και ο κος Κουρουμπλής κτλ, και έλεγε ''κατάργηση της αποκλειστικής ρήτρας του 3% που δεν συμβιβάζεται με το σύστημα της απλής αναλογικής''. Εγώ επειδή είμαι θιασώτης της απλής αναλογικής εδώ και πάρα πολλά χρονιά δεν δέχομαι να ονομάζεται ο σημερινός νόμος που κατέθεσε η κυβέρνηση ως απλή αναλογική». 
Σχολιάζοντας κατάργηση του bonus των 50 εδρών, ξεκαθάρισε ότι συμφωνεί με την κατάργηση, αλλά διαφωνεί «με αυτό το τερτίπι που κάνανε χθες ότι από τη στιγμή που ψηφίζεις να καταργηθεί το bonus των 50 εδρών, ισχύει αμέσως ο εκλογικός νομός. Αυτά είναι κουτοπονηριές!».

«Ο κύριος  Τσίπρας και η μισή κυβέρνηση είχε πάει στην Κίνα, εκεί δεν μάθανε την παροιμία των κινέζων ότι όταν το δάχτυλο δείχνει τη Σελήνη ο βλάκας κοιτάει το δάχτυλο! Εμένα δεν με ενδιαφέρει και γι’ αυτό έχω αγωνιστεί σε ολόκληρη την ζωή μου η σταθερότητα των κυβερνήσεων. Εμένα με ενδιαφέρει η σταθερότητα της δημοκρατίας και δεν έχουμε δημοκρατία όταν δεν υπάρχει η κοινωνική δικαιοσύνη», σημείωσε. 

Ερωτηθείς τι θα ψηφίσει στο άρθρο κατάργησης των 50 εδρών ξεκαθάρισε ότι θα δηλώσει «παρών» σε αυτό το άρθρο. «Είμαι και υπέρ της ψήφου στα 17 αλλά δεν μπορούν να βάζουν στο ίδιο τσουβάλι ανόμοια πράγματα», δήλωσε. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.