Φωτογραφία: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Υπόνοιες ότι κάποιοι γνώριζαν για το plan B και πιθανότατα το αξιοποίησαν προς όφελός τους άφησε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
«Πρέπει να σας πω ότι εγώ και τότε είχα τοποθετηθεί λέγοντας ότι οι κρατικές αρχές πρέπει να έχουν plan Β. Αυτό τι σημαίνει όμως. Οι κρατικές αρχές, όχι ο κολλητός μου ή όποιον αυθαίρετα σύμβουλό μου παίρνω», τόνισε χαρακτηριστικά στο ρ/σ Real 97,8 και συνέχισε:
«Όχι ο Γκαλμπρέιθ ο οποίος πληρώνεται, φεύγει και είναι γνωστός ο ρόλος του και όχι μόνο ο Γκαλμπρέιθ, αλλά και το επιτελείο του. Διότι ο Γκαλμπρέιθ από κάτω θα πάρει ένα άλλο επιτελείο, άλλους δέκα οι οποίοι δεν μπορεί να γνωρίζουν τι θα κάνει η χώρα την ώρα κατά την οποία θα πάρει μία απόφαση».
Στη συνέχεια ο κ. Μεϊμαράκης σχολίασε την αντίδραση του κ. Χουλιαράκη, τονίζοντας ότι “αντέδρασε λανθασμένα”.
«Κακώς ο κ. Χουλιαράκης αντέδρασε χθες, μ’ αυτόν τον τρόπο. Ο κ. Χουλιαράκης ως ο υπεύθυνος δικαιούτο και υποχρεούτο, θα έλεγα, να έχει στο μυαλό του μονίμως το δυσάρεστο σενάριο και πώς θα αντιδράσει. Αυτός όμως. Μαζί θα έλεγα κιόλας και με κάποιους εκπροσώπους κομμάτων ίσως. Εκεί έχουν δείξει τα κόμματα ότι διατηρούν την εχεμύθεια τους. Εκεί είναι εθνικό ζήτημα, δεν παίζουμε και αν κάποιος παίξει είναι κομμένος, από χέρι και θα έχει την κατακραυγή τη δημόσια. Από όλους μας και από τους δημοσιογράφους και από τους πολίτες και από το πολιτικό προσωπικό».
«Άρα θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να υπάρχει ένα plan Β το οποίο όμως θα ήταν κτήμα του ιδίου του υπουργού Οικονομικών και θα έπρεπε να είναι και κτήμα του πρωθυπουργού», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.
«Επομένως κατά τη γνώμη μου ο πρωθυπουργός έδωσε την εντολή και από κει και πέρα ερευνητέο αν ήξερε ή όχι – που φαίνεται ότι ήξερε- ότι αυτό το plan Β το φτιάχνουν κάποιοι πιθανόν και τυχοδιώκτες. Κάποιοι πάντως άσχετοι, ξένοι, οι οποίοι μπορεί και να ‘παίζαν και στα χρηματιστήρια και να έκαναν επιθέσεις και να κάναν ό,τι θέλανε. Και να ζητάνε αλλαγές τραπεζών, με δικούς τους και τελικά και τα πράσινα δάνεια να τα ‘κάναν κι αυτά προβληματικά» κατέληξε.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.