Φωτογραφία: intimenews.gr
Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης για την τραγωδία στην Αίγινα που κατατέθηκε από τον βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Κατσαφάδο.
Από την πλευρά της ΝΔ περιμένουν σειρά ερωτημάτων να απαντηθούν ως ελάχιστη υποχρέωση στα θύματα και τις οικογένειές τους, όπως διαμήνυσε ο βουλευτής της ΝΔ. 
«Για ποιο λόγο δεν συνόδευσαν οι αρχές το σκάφος Duente που ήταν υπεύθυνο για το δυστύχημα στο λιμάνι της Αίγνας; Πώς δεν συνοδεύτηκαν οι επιβάτες οι οποίοι ήταν στο ταχύπλοο , αλλά μόνοι τους ακολούθησαν έναν δρόμο και πήγαν στο λιμάνι της Αίγινας;», ρώτησε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσαφάδος, ο οποίος μάλιστα σημείωσε πως ο ένας από τους φερόμενους ως επιβάτες, έφυγε από το νησί της Αίγινας και παρουσιάστηκε αρκετό καιρό μετά.
Τότε, παρενέβη ο κ. Δρίτσας λέγοντας ότι ένας εκ των δυο λιμενικών αποβιβάστηκε στη θαλάσσια περιοχή και προσέγγισε το Duende και στη συνέχεια έφυγε, με τον βουλευτή της ΝΔ να απαντά σε έντονο ύφος ότι θα έπρεπε να διαταχθεί ΕΔΕ.
«Μισή ώρα μετά το περιστατικό όταν ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο, πήγε ένα τζιπ του Λιμενικού με 2 άνδρες. Ο ένας, όπως λέτε, αποβιβάστηκε σε ένα σκάφος στην Πέρδικα και πήγε και στο σημείο που έγινε το τραγικό συμβάν, αλλά προσέγγισε και το Duende. Αυτός ο λιμενικός που πήγε στην περιοχή και πήγε δίπλα στο Duende όφειλε ή δεν όφειλε να συνοδεύσει ο ίδιος το ταχύπλοο και να μη φύγουν οι επιβάτες από μέσα; Όφειλε ή δεν όφειλε εάν έμπαζε το Duende νερά να τους βάλει στο σκάφος που πήγε εκεί και να τους προσαγάγει αυτός στο Λιμεναρχείο; Ο λιμενικός δεν μπήκε στο Duende για να δει ποιοι πραγματικά ήταν οι επιβάτες και τους άφησε κι έφυγε. 
Γιατί πήγαν ασυνόδευτοι κ. Υπουργέ;  Δεν μπορούμε να συζητάμε για πράγματα που έπρεπε να γίνουν αυτομάτως και σας λέω ότι μόνοι τους οι φερόμενοι ως επιβάτες πήγαν στο Λιμεναρχείο κι εσείς μου λέτε ότι το Λιμενικό έκανε καλά τη δουλειά του. Με όλη αυτή τη μυθολογία που έχει αναπτυχθεί για το ποιοι ήταν οι επιβάτες, θα έπρεπε ή όχι να διαταχθεί μια ΕΔΕ;» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ.
Ο κ. Κατσαφάδος επέρριψε ευθύνες στους υπεύθυνους λέγοντας ότι  το σκάφος του Λιμενικού Σώματος που δεν έσπευσε άμεσα, δεν είχε καύσιμα, καλώντας τον υπουργό να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.
«Η ενημέρωση την οποία έκαναν οι λιμενικές αρχές της Αίγινας ήταν ότι το σκάφος δεν είχε καύσιμα για να προστρέξει άμεσα επειδή το δρομολόγιο στις 10/8 δεν πραγματοποιήθηκε. Ενα σκάφος έχει το Λιμενικό στην Αίγινα. Γενική ερώτηση: Πάνω από 80 χιλιάδες πολίτες ήταν στην Αίγινα, αν γινόταν ένα τραγικό γεγονός όπως κι έγινε, ποια θα ήταν η κινητοποίηση την οποία θα είχε το Λ.Σ με το πλωτό του σκάφος; Δεν είχε καύσιμα. Αυτή ήταν η δικαιολογία που είπαν στους Αιγινήτες κι εκείνη την ώρα ανεφοδιαζόταν», κατέληξε ο βουλευτής.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.