Τόσκας: Ο διοικητής της Τροχαίας χτυπήθηκε από κάποιον κακοήθη

Για την επίθεση στον διοικητή Τροχαίας, Γιώργο Διαμαντόπουλο, η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, μίλησε ο Νίκος Τόσκας. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο διοικητής της Τροχαίας «χτυπήθηκε από κάποιον κακοήθη που αποσπάστηκε από μια πορεία». Παράλληλα, ο κ. Τόσκας εξαπέλυσε «πυρά» κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για «κακού είδους προπαγάνδα».
Σε συνέντευξή του στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Τόσκας είπε χαρακτηριστικά:
Ο συγκεκριμένος αστυνομικός, ένας ευγενέστατος άνθρωπος χτυπήθηκε από κάποιον κακοήθη που αποσπάστηκε από μια πορεία. Προσπαθούμε να τον βρούμε. 
«Απαράδεκτη κατάσταση, αλλά από την άλλη μεριά η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ κάνουν μια κακού είδους προπαγάνδα και αναδεικνύουν επιμέρους ζητήματα προκειμένου να δημιουργήσουν εντυπώσεις», συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός.
Υπενθυμίζεται ότι χθες αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα, σχετικά με την επίθεση στον διοικητή της Τροχαίας.
Σύμφωνα με αυτή τη μαρτυρία, ο δράστης που επιτέθηκε στον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών ήταν ένας, ο οποίος -σύμφωνα με την εκδοχή αυτή- γρονθοκόπησε και κλώτσησε τον αξιωματικό. Μάλιστα, κατά την ίδια, ανώνυμη μαρτυρία, το περιστατικό ήταν «τυχαίο και αυθόρμητο».

«Δεν κάνουμε θαύματα, αλλά προσπαθούμε»

Σε άλλο σημείο, ο κ. Τόσκας επεσήμανε πως η σημερινή κυβέρνηση είναι η πρώτη που κάνει επιχειρήσεις στην περιοχή των Εξαρχείων.
«Ο κόσμος ξέρει ποιος για πρώτη φορά και ποια κυβέρνηση κάνει επιχειρήσεις εναντίον του κοινού εγκλήματος των ναρκωτικών στα Εξάρχεια, ξέρει σε άλλες δύσκολες περιοχές πώς ενεργούμε. Δεν κάνουμε θαύματα. Δεν έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα, αλλά προσπαθούμε. Και ξέρουν ποιοι ασχολούνται αποκλειστικά με ψηφοθηρική νοοτροπία, δηλαδή οι κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, οι οποίες βγαίνουν τώρα και προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις με προπαγάνδα χειρίστου είδους και συνήθως αναποτελεσματικά προσπαθούν να αναδείξουν δυσάρεστα περιστατικά», δήλωσε ο κ. Τόσκας.
Παράλληλα, ανακοίνωσε μέχρι το τέλος Σεπτεμβίου 700 αστυνομικοί φεύγουν από τη φύλαξη υψηλών προσώπων, σημειώνοντας:
Προφανώς οι αστυνομικοί δεν είναι στην ατομική υπηρεσία κανενός. Δεν είναι ορντινάντσες, δεν είναι αυτοί που πρέπει να κουβαλάνε τα πράγματα κανενός. Είναι στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου πρωταρχικά και είναι στην υπηρεσία της γενικότερης ασφάλειας. Εξάλλου, ξέρετε πού πάσχει το πρόβλημα της ασφάλειας: Πάσχει στην καθημερινότητα, στο δρόμο, στο σπίτι που λέγατε κάποιων ανθρώπων, οι οποίοι έχασαν πράγματα τους από κάποιους κλέφτες. Ακριβώς εκεί θα πρέπει να ενισχύσουμε την ασφάλεια του κοινού πολίτη, του απλού πολίτη, που είναι ο πλέον ανυπεράσπιστος. 700 αστυνομικοί, συν 80 οχήματα και μοτοσυκλέτες μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα φύγουν από την φύλαξη κάποιων προσώπων.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη «κάποιοι από αυτούς δεν φυλάνε καν πρόσωπα, μην κοροϊδευόμαστε. Δεν είμαστε τόσο αφελείς. Κάνουν άλλες δουλειές. Δεν φταίνε οι ίδιοι, φταίνε αυτοί που τους έχουν κοντά τους. Θα πάνε εκεί που υπάρχει ανάγκη. Δηλαδή δεν θα πάνε σε θέσεις «πολυτελείας», θα πάνε εκεί που υπάρχει ανάγκη. Στο δρόμο, στις περιοχές τις δύσκολες, εκεί που υπάρχει ανάγκη καλύτερης αστυνόμευσης των πολιτών».
Ο κ. Τόσκας στηλίτευσε και τη νοοτροπία «να φυτεύουμε Αστυνομικά Τμήματα παντού, νομίζοντας ότι μόνο το κτίριο παρέχει ασφάλεια. Να έχουμε, πάρα πολλοί να έχουν αστυνομικούς σαν προσωπική φρουρά ή για να κάνουν τις προσωπικές τους εξυπηρετήσεις ή τη δουλειά του γραφείου τους. Είτε αυτοί είναι πολιτικοί, πρώην πολιτικοί, δημοσιογράφοι, πρώην αστυνομικοί, δικαστικοί… Ένας τεράστιος αριθμός που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που εφαρμόζεται σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες». 
«Είδαμε τους πολύ μεγάλους αριθμούς, τους απαράδεκτα μεγάλους αριθμούς και τις υπερβολές που υπάρχουν στο ελληνικό περιβάλλον» είπε ο Νίκος Τόσκας αναφερόμενος στην απόφαση αποδέσμευσης αστυνομικούς που διατίθενται για την φύλαξη υψηλών προσώπων.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αποκάλυψη του Νίκου Τόσκα ότι «ζητούσαν αστυνομικούς με ένα απλό τηλεφώνημα».
«Μέχρι τώρα σε πολλές περιπτώσεις γινόταν με ένα απλό τηλεφώνημα, με ένα απλό χαρτί που έλεγε θέλω δύο αστυνομικούς. Έχω τέτοια χαρτιά μπροστά μου» είπε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αποκαλύπτοντας πώς επιλέγονταν οι αστυνομικοί που αναλάμβαναν τη φύλαξη υψηλών προσώπων. 
«Είναι κωμωδία, αν δεν είναι τραγωδία» συνέχισε ο Νίκος Τόσκας και εξήγησε ότι «από τον Απρίλιο συγκροτήθηκε επιτροπή αστυνομικών, η οποία εξέτασε όλες τις περιπτώσεις και έχει υποβάλει τις προτάσεις της. Εξέτασε τον βαθμό κινδύνου του κάθε δημοσίου προσώπου και με βάση αυτά τα κριτήρια και με τις αστυνομικές προτάσεις γίνεται η διάθεση. Η διάθεση δεν πρέπει να γίνεται με ένα τηλεφώνημα στον Υπουργό, ούτε με ένα τηλεφώνημα στον Αρχηγό της Αστυνομίας, ούτε με ένα τηλεφώνημα στο γνωστό, στο φίλο και στον προστάτη. Αυτά τα πράγματα πρέπει να τα ξεχάσουμε εάν θέλουμε να έχουμε σοβαρότητα στην διακυβέρνηση της χώρας και σοβαρότητα στην λειτουργία της κοινωνίας».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.