ΝΔ: Μήπως ξέρει ο κ. Παππάς ποιος είναι ο μέτοχος στην offshore εταιρία της «Αυγής»;

«Η Κυβέρνηση αδυνατεί να δώσει ρευστότητα στην αγορά»

 Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υπεύθυνος του Τομέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας, με αφορμή τη δημοσιοποίηση του Δελτίου Γενικής Κυβέρνησης, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Τη στιγμή που η αγορά “στενάζει” από την έλλειψη ρευστότητας, οι επιχειρήσεις που βάζουν “λουκέτο” είναι πολύ περισσότερες από αυτές που ανοίγουν και οι πολίτες βιώνουν σημαντική και συνεχιζόμενη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος και της αγοραστικής τους δύναμης, η Κυβέρνηση αδυνατεί να υλοποιήσει ακόμα και τα αυτονόητα. 

Έτσι, παρά το γεγονός ότι η εκταμίευση της πρώτης υποδόσης περικλείει πόρους για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, τα μέχρι σήμερα δημοσιευμένα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά.

Συγκεκριμένα, αν και διατέθηκαν 970.000.000 ευρώ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το μήνα Ιούλιο, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές μειώθηκαν μόλις κατά 350.000.000 ευρώ, και ανέρχονται συνολικά στα 6,9 δις ευρώ, αυξημένες κατά 80% από τις αρχές του 2015!

Δηλαδή, η Κυβέρνηση είτε δεν έχει καταφέρει να διοχετεύσει στην αγορά τα διαθέσιμα χρήματα, είτε έχει δημιουργήσει νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, είτε και τα δύο μαζί, στερώντας πολύτιμη ρευστότητα από την πραγματική οικονομία. 

Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει τον τίτλο της πιο αναξιόπιστης και ανίκανης Κυβέρνησης.

Είναι πια αντιληπτό σε όλους πως αυτή η Κυβέρνηση δεν διαθέτει ούτε σχέδιο, αλλά ούτε και την ικανότητα διαχείρισης της κρίσης ώστε να επανέλθει η ρευστότητα στην αγορά και η κανονικότητα στην καθημερινότητα των πολιτών».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.