Πλήρης ικανοποίηση στο Μαξίμου για τη δημοπρασία των αδειών
Κάτι παραπάνω από 50 εκατομμύρια» ανέμεναν συνολικά από το διαγωνισμό τα εμπλεκόμενα με τη διαδικασία της τηλεοπτικής αδειοδότησης, κυβερνητικά στελέχη σε σύσκεψη που είχαν τις προάλλες στο Μέγαρο Μαξίμου. Η σύγκριση μεταξύ του κυβερνητικού στόχου -που δημοσιοποιεί σήμερα το newpost.gr- και του τελικού ποσού που οι τέσσερις «προσωρινοί υπερθεματιστές» θα καταβάλλουν εξηγεί όμως εν πολλοίς και τη μεγάλη ικανοποίηση που αισθάνθηκαν οι της κυβέρνησης στο άκουσμα των σχετικών   ανακοινώσεων από τον γ.γ. Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο. 
Το ότι ο αρχικός στόχος υπερκαλύφθηκε με το… παραπάνω το παραδέχθηκε στις μεταμεσονύκτιες δηλώσεις του ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς (χωρίς να αναφερθεί σε αριθμούς): «Δεν περιμέναμε το τίμημα να πάει τόσο ψηλά, ήμασταν πολύ πιο μαζεμένοι και συντηρητικοί στις εκτιμήσεις μας» αναγνώρισε. Εξηγώντας παράλληλα στο σημείο αυτό το «γιατί» της ερμητικά κλειστής διαδικασίας: ο αποκλεισμός κάθε επικοινωνίας μεταξύ των υποψήφιων αγοραστών ήταν το «κλειδί» προκειμένου οι τέσσερις άδειες να κριθούν σε τόσο υψηλά επίπεδα. 
Τα 246 εκατομμύρια ευρώ δεν είναι μόνο μάννα εξ ουρανού για το δημόσιο ταμείο -θα διατεθούν ασφαλώς σε κάποιο τομέα κοινωνικής πολιτικής – δικαιολογεί επιπλέον την απόφαση της κυβέρνησης για σκληρό διαγωνισμό με λίγες άδειες, αντί του σχήματος, «πολλές άδειες σε χαμηλό τίμημα», υπέρ του οποίου πίεζαν κόμματα της αντιπολίτευση. «Είναι η πρώτη φορά που οι καναλάρχες βάζουν το χέρι στην τσέπη» (σ.σ. για τις άδειες), σημείωνε εξάλλου κυβερνητικό στέλεχος. 
Ωστόσο, κατά την εκτίμηση του κυβερνητικού στρατοπέδου τα κέρδη δεν σταματούν εδώ: «Για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου –και μετά από μια τριακονταετία  αυθαιρεσίας– μπαίνουν και εφαρμόζονται κανόνες στην χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων», ήταν η φράση –κλειδί της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη
Και μάλιστα μέσα από μια διαδικασία, για την οποία όλοι μπορεί να παραπονέθηκαν ή και να διαμαρτυρήθηκαν, ουδείς όμως την αμφισβήτησε. Μια διαδικασία, μέσω της οποίας μοιράστηκαν τηλεοπτικές άδειες σε …φίλους και …εχθρούς του Μεγάρου Μαξίμου, χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες συνεπώς.
Η δουλειά για την κυβέρνηση δεν σταματά εδώ πάντως.  Ο επανέλεγχος των πόθεν έσχες των «προσωρινών υπερθεματιστών» αλλά και η καταβολή της προκαταβολής είναι τα επόμενα στάδια, ενώ την ίδια στιγμή αναμένονται οι νομικές προσφυγές όσων βγήκαν ηττημένοι από τη διαδικασία.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.