Δεν έχουν πληρωθεί οι αναλογούντες φόροι


Νέες καταγγελίες γύρω από το κτήριο που στεγάζει τον ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Κουμουνδούρου έκανε σήμερα κατά τη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζοντας ότι επί 16 χρόνια το κτήριο δεν είχε δηλωθεί στην εφορία με αποτέλεσμα να μην έχουν πληρωθεί οι αναλογούντες φόροι.

 Πρώτος που έθεσε το θέμα ο βουλευτής Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Γεωργαντάς  ο οποίος υποστήριξε ότι το κτήριο δεν είχε δηλωθεί στην εφορία και πως στις 14 Νοεμβρίου του 2016 τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν 16 διαδοχικές δηλώσεις , μία για κάθε έτος από το 2001 στην έκτη εφορία Αθηνών .

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά το γεγονός ότι το κτήριο δεν είχε δηλωθεί είχε ως αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει πληρώσει για το κτήριο ούτε φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας , ούτε ενιαίο τέλος ακινήτων νομικών προσώπων , ούτε ΕΝΦΙΑ. “Είναι η απόλυτη απόδειξη μιας ιστορίας η οποία δεν είναι καθόλου νόμιμη” είπε ο κ. Γεωργαντάς.

 Ο “γαλάζιος” βουλευτής έθεσε επιπλέον και ζήτημα εξόφλησης του κουρεμένου κατά 60% δανείου που είχε ληφθεί για την εξαγορά του κτηρίου υποστηρίζοντας ότι από τα έγγραφα που υπάρχουν στην Επιτροπή δεν υπάρχει ούτε πράξη εξόφλησης του δανείου, ούτε βεβαίωση για άρση των απαιτήσεων και κυρίως της κατάσχεσης από την Τράπεζα.

 Από τη Νέα Δημοκρατία αφήνουν σαφώς να εννοηθεί ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν το δάνειο ακόμα και κουρεμένο έχει εξοφληθεί ενώ ο κ. Μηταράκης αναφερόμενος στην υπόθεση της μη δήλωσης του ακινήτου είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέφευγε να πληρώνει τους φόρους.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.