Επίθεση Γερμενή - Κικίλιας: Η ΝΔ καταδικάζει την βία

 Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας απέκλεισε και το ενδεχόμενο της στήριξης της ΝΔ σε ένα τέταρτο μνημόνιο

Τέλος στα σενάρια για συμμετοχής της ΝΔ σε οικουμενική κυβέρνηση έθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου, Βασίλης Κικίλιας λέγοντας πριν από λίγο ότι από την παρούσα Βουλή δεν μπορεί να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση.
Απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο της στήριξης από πλευράς ΝΔ ενός τέταρτου μνημονίου όπως είχε συμβεί το καλοκαίρι του 2015 με την ψήφιση του τρίτου μνημονίου. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «εμείς τότε ψηφίσαμε στόχους και όχι μνημόνιο». 
Να σημειωθεί ωστόσο ότι ο κ. Μητσοτάκης θα επιμείνει, ότι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία συνιστά αίτημα όχι μόνον της Ν.Δ. αλλά της πλειοψηφίας πλέον των πολιτών και, παράλληλα, αποτελεί την προϋπόθεση για την ανάδειξη μίας νέας κυβέρνησης που θα υλοποιήσει χωρίς χρονοτριβή τα απαιτούμενα μέτρα, διεκδικώντας παράλληλα από τους εταίρους έμπρακτη στήριξη τόσο ως προς το χρέος όσο και ως προς τη μείωση, από 3,5% σε 2%, του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018, προκειμένου να υπάρξει δημοσιονομικό περιθώριο μείωσης των φόρων και χρηματοδότησης αναπτυξιακών δράσεων.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, σημειώνουν, απλώς η σημερινή κατάσταση θα παραταθεί, δίνοντας τελικά στην οικονομία τη χαριστική βολή.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.