Έφυγε χθες από κοντά μας η συγγραφέας Βούλα Μάστορη σε ηλικία εβδομήντα ενός ετών. Μια σημαντική και διακριτή παρουσία του λογοτεχνικού κόσμου κι ειδικότερα στο χώρο του παιδικού βιβλίου, καθώς συνέγραψε περισσότερα από σαράντα βιβλία για παιδιά και τρία για ενήλικες. Έργα που προσέθεσαν μια ευαίσθητη ματιά και μια σύγχρονη οπτική στην επίκαιρή μας λογοτεχνική παραγωγή, όπως αποδεικνύουν και οι σημαντικές διακρίσεις και βραβεύσεις που έλαβε στον ελληνικό και στο διεθνή χώρο, ενώ αποσπάσματα των βιβλίων της έχουν συμπεριληφθεί στα σχολικά εγχειρίδια των σχολείων μας.

Η Βούλα Μάστορη συνδεόταν με μια ιδιαίτερη σχέση με την πόλη της Άμφισσας. Δέθηκε με αυτή, καθώς έζησε τα παιδικά της χρόνια στην πόλη. Η αγάπη της αυτή για την Άμφισσα την ακολούθησε σε όλη τη διάρκεια της ζωής της, χωρίς να χάνει την ευκαιρία να την εκδηλώνει με καθε πρόσφορο τρόπο. Και πάντα θα έχει μια θέση στις καρδιές μας για αυτό.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλληπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους της και ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τη σκεπάσει!


Ο Δήμαρχος Δελφών

Αθαν. Ηλ. Παναγιωτόπουλος


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.