Αποτέλεσμα εικόνας για δουρου
Η 38η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, ολοκληρώθηκε εσπευσμένα, ύστερα από την έγκριση της δεύτερης Αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής και μέσα σε συνθήκες έντασης, αφού η επιμονή μιας ομάδας πολιτών δεν επέτρεπε την ομαλή εξέλιξη της συζήτησης παρά το γεγονός ότι τους δόθηκε ο λόγος, που ωστόσο τον αρνήθηκαν, από τον πρόεδρο του ΠΕ.ΣΥ, Θ. Σχινά. 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει εξαντλητικά και επανειλημμένα συζητήσει το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής, εξασφαλίζοντας πάντα, όσες φορές ήταν απαραίτητο, εκείνες τις συνθήκες, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα να εκφραστούν όλες οι απόψεις, όχι μόνο των παρατάξεων του ΠΕΣΥ αλλά και μεγάλου αριθμού δημάρχων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, φορέων και συλλογικοτήτων και πολιτών. 

Αυτή η θεμελιακή επιλογή από την πλευρά της Διοίκησης, η επιλογή του ανοικτού, δημοκρατικού διαλόγου, έχει στρατηγικό χαρακτήρα. Θα είναι διαρκής, ανοικτή προς όλους, όσοι θέλουν μέσα από αυτή την ανοικτή διαδικασία διαβούλευσης να δώσουν λύση σε ένα πρόβλημα που εδώ και πέντε δεκαετίες παραμένει άλυτο, συσσωρεύοντας σειρά σοβαρών επιπτώσεων – περιβαλλοντικών, οικονομικών, κοινωνικών, δημόσιας υγείας.

Τελευταία παρατήρηση: όλοι έχουν το δικαίωμα στη διαμαρτυρία και παράλληλα έχουν την ευθύνη των μέσων που επιλέγουν για την έκφρασή της. Τούτο όμως δεν μπορεί να στερεί τη δυνατότητα από μια αιρετή Διοίκηση να αποφασίσει και πολύ περισσότερο όταν διακυβεύονται ζητήματα τέτοιας μεγάλης και κρίσιμης σημασίας. 
Και, σε τελευταία ανάλυση, όλοι κρινόμαστε από τους πολίτες στους οποίους λογοδοτούμε.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.