Εμφάνιση DS1.jpg
Στην τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, της  Τετάρτης 22 Φεβρουαρίου 2017, παρουσιάστηκε εισήγηση του Δημάρχου Θέρμης κ. Θ. Παπαδόπουλου για την επικείμενη εγκατάσταση ηλεκτρονικών παιγνιομηχανημάτων της «ΟΠΑΠ» Α.Ε, τόσο στα υφιστάμενα και ήδη λειτουργούντα ανά την χώρα Πρακτορεία «Προπο», όσο και σε νέους, υπό κατασκευή και διαμόρφωση, χώρους.
 Εμφάνιση DS2.jpg
Παρέστησαν και ενημερώθηκαν τα Μέλη του Δ.Σ για τους σχεδιασμούς, το πρόγραμμα ανάπτυξης των παιγνιομηχανημάτων, τον κανονισμό λειτουργίας τους, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των πρακτορείων και των παικτών και για τις δράσεις της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης της «ΟΠΑΠ» Α.Ε, οι εκπρόσωποι της Εταιρείας κ.κ Οδ. Χριστοφόρου, Καραντίνος και Ευκαρπίδης.
Μετά από λεπτομερειακή συζήτηση και τις τοποθετήσεις όλων των Μελών του, το Δ.Σ της ΠΕΔΚΜ εξέφρασε την αντίθεσή του στην θεσμοθετημένη εξάπλωση και διασπορά του τζόγου σε κάθε οικισμό και κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας, τονίζοντας παράλληλα τις ευθύνες της πολιτείας για την άμεση και ει δυνατόν , ισοπεδωτική και ολοκληρωτική πάταξη του ανθούντος παρανόμου τζόγου. Το Δ.Σ υπογράμμισε πως η ιστορική αποστολή των Δήμων αποσκοπεί στην προστασία και την υγιή ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν αποβλέπει και δεν ενδιαφέρεται για πιθανά έσοδά της από την κατά τόπους εγκατάσταση και λειτουργία παιγνιομηχανημάτων, των οποίων το κοινωνικό κόστος, το ηθικό άλγος και οι κάθε είδους επιβαρύνσεις θα είναι αναμφίβολα πολλαπλάσιες. Η αποστολή του Κράτους, τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ κ. Λάζαρος Κυρίζογλου Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, έγκειται στην διαπαιδαγώγηση των πολιτών και στην άσκησή τους στην αρετή, όχι στην παροχή ευκαιριών για προσήλωση στον τζόγο, που δεν αποτελεί φυσικά ψυχαγωγία, διότι δεν έχει σημείο αναφοράς την ψυχή του ανθρώπου, αλλά την υποδαύλιση και καλλιέργεια της επιθυμίας του έως και της βουλιμίας του για το χρήμα. Αλλά το Κράτος επειδή είναι ανίκανο να πατάξει τον παράνομο τζόγο, μετατρέπεται το ίδιο σε τζογαδόρο, εθίζοντας τους πολίτες του σε καταστροφικές συνήθειες. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει και μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα στην προϊούσα κατάπτωση.
 Εμφάνιση ds3.jpg
Στην ίδια συνεδρίαση, το Δ.Σ επανεπιβεβαίωσε ομόφωνη απόφασή του που είχε ληφθεί κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο και όρισε να συνδράμει η ΠΕΔΚΜ τις εργασίας αποκατάστασης των αιθουσών και των εγκαταστάσεων της βιβλιοθήκης της Θεολογικής Σχολής Χάλκης.
Επίσης μεταξύ άλλων:
Α) Εξέφρασε την συμπαράσταση της ΠΕΔΚΜ στην πρωτοβουλία του Δήμου Αμφίπολης, που προετοιμάζει συλλαλητήριο για να αναδείξει την αδήριτη ανάγκη συνέχισης των ανασκαφών στον τύμβο Καστά, που έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και δύο χρόνια και
Β)  Απέστειλε αρμοδίως εμπεριστατωμένα υπομνήματα, συντασσόμενο με αντίστοιχες αποφάσεις της ΚΕΔΕ, για τα προβλήματα λειτουργίας – αδειοδότησης των πρώην κρατικών παιδικών σταθμών, που έχουν περιέλθει στους Δήμους, για την ρύθμιση της δυναμικότητας των ΚΔΑΠ – ΜΕΑ και για την ανάγκη ενθάρρυνσης του εθελοντισμού ιδιαίτερα στις κοινωνικές δράσεις των ΟΤΑ.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.