Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή (02/12)
Το βαρύ κοινωνικό αποτύπωμα της συμφωνίας προκαλεί έντονο σκεπτικισμό στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με το Μαξίμου που την χαρακτήρισε «ισορροπημένη και βιώσιμη».
Από την πτέρυγα των «53» ήδη προβληματίζονται έντονα. Και στέλεχος που ανήκει στη συγκεκριμένη τάση μιλώντας στο iefimerida χαρακτήριζε τη συμφωνία «πιο ετεροβαρή» συγκριτικά με αυτή που... περίμεναν, εξηγώντας πως προκρίθηκαν οι θέσεις του ΔΝΤ στο θέμα των συντάξεων όπου και θα υπάρξουν περικοπές «χωρίς προϋποθέσεις και παραμέτρους», για να προσθέσει –εμφατικά- πως πρόκειται για «δυσβάστακτη πολιτικά συμφωνία». 
Την Παρασκευή συνεδριάζει η ΚΟ
Βαρόμετρο θα αποτελέσουν οι συνεδριάσεις στα κομματικά όργανα. 
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα συνεδριάζει το πρωί της Παρασκευής. Μία μέρα νωρίτερα ο κ. Τσίπρας συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο ενώ εκκρεμεί και συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.
Περιμένουν Χρέος και QE
Με τα έως τώρα δεδομένα, πάντως, οι βουλευτές είναι αποφασισμένοι να ακολουθήσουν την πεπατημένη και να καταπιούν τα μέτρα. Θέμα καταψήφισης δεν τίθεται. Αυτό το κλίμα μεταφέρουν και οι ίδιοι όπως επίσης και κυβερνητικοί παράγοντες.
Οι βουλευτές της περιφέρειας εστιάζουν κυρίως στο θέμα του χρέους.Η εκτίμησή τους είναι πως η συμφωνία σε συνδυασμό με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα θα τους δώσει τεράστια πολιτική ανάσα, διότι θα «ξυπνήσει» η οικονομία και ο Μ. Ντράγκι θα ανοίξει την πόρτα για το QE κλείνοντας ένα κύκλο αβεβαιότητας.
Εστιάζουν στο αφήγημα της επόμενης μέρας
Ο πρωθυπουργός, επιδιώκοντας τέλος να αλλάξει την πολιτική ατζέντα και να περάσει στις πρωτοβουλίες της «επόμενηςμέρας», συναντά στις 12 το μεσημέρι τους δεκατρείς Περιφερειάρχες της χώρας με αντικείμενο την εκπόνηση του εθνικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.