Αποτέλεσμα εικόνας για σοιμπλε
Την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας στο κλείσιμο της αξιολόγησης και στην εκταμίευση της δόσης εξέφρασε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Κατά την άφιξή του στο κτίριο που θα γίνει η συνεδρίαση, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε αισιόδοξος ότι σήμερα θα υπάρξει συμφωνία για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.

Ο Β. Σόιμπλε πρόσθεσε ότι το ΔΝΤ πιθανότατα θα συνεχίσει να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά χωρίς χρηματική συμμετοχή. Σχολιάζοντας το ζήτημα του χρέους, επανέλαβε ότι η λύση για την Ελλάδα θα βασίζεται στην συμφωνία του 2016.

Aίσθηση προκαλούν όμως και οι δηλώσεις του για την ελληνική κυβέρνηση όπως τις μεταφέρουν έλληνες ανταποκριτές στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε ότι στο προηγούμενο Eurogroup είχε βρεθεί η ίδια λύση, αλλά η Αθήνα ζήτησε παράταση 3 εβδομάδων για να το «πουλήσει» στην εσωτερική πολιτική σκηνή.

Την πληροφορία επιβεβαίωσαν δύο Ελληνες δημοσιογράφοι, ανταποκριτές στις Βρυξέλλες, ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε επί λέξει:

«Είχαμε βρει λύση, αλλά οι Έλληνες ζήτησαν τρεις εβδομάδες για επικοινωνιακούς λόγους».
Ο Νίκος Χρυσολωράς (επικεφαλής του γραφείου του Bloomberg στις Βρυξέλλες) και η ανταποκρίτρια της Καθημερινής στη βελγική πρωτεύουσα, Ελένη Βαρβιτσιώτη, τουίταραν:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.