Η Γαλλία ενδέχεται να κλείσει έως και 17 από τους 58 πυρηνικούς αντιδραστήρες της, καθώς στοχεύει να περιορίσει δραστικά το ποσοστό της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από πυρηνικά εργοστάσια, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικολογικής Μετάβασης Νικολά Ιλό.
Το 75% της ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία παράγεται σήμερα από πυρηνικά εργοστάσια. Ένας νόμος που ψηφίστηκε το 2015, επί προεδρίας του Φρανσουά Ολάντ, προβλέπει να μειωθεί το ποσοστό αυτό στο 50% μέχρι το 2025.
"Όλοι καταλαβαίνουν ότι για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, θα κλείσουμε ορισμένους αντιδραστήρες (...) ίσως μέχρι και 17 αντιδραστήρες, αυτό θα το δούμε" είπε ο Ιλό μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.
Την περασμένη Πέμπτη ο Ιλό παρουσίασε ένα "σχέδιο για το κλίμα" που όμως δεν περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση θα καταφέρει να περιορίσει τη συμμετοχή των πυρηνικών αντιδραστήρων στην παραγωγή ενέργειας. Πολλοί ειδικοί εξάλλου θεωρούν ότι είναι δύσκολο να μειωθεί από το 75% στο 50% μέχρι την ημερομηνία που έχει τεθεί.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.