Η αυτόνομη κάθοδος του DiEM25 στην Ελλάδα μάλλον βρίσκεται στο μυαλό του Γιάνη Βαρουφάκη καθώς στην προχθεσινή συνάντηση μελών του κινήματος στην Αίγινα τέθηκε το θέμα της αναζήτησης ονόματος μέσα στο καλοκαίρι… Άλλωστε από τον Σεπτέμβριο οι περιοδείες του DiEM25 θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό καθώς μετά την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και την Κρήτη όπου ήδη έχουν πραγματοποιηθεί συγκεντρώσεις και ομιλίες ακολουθούν η Κομοτηνή, τα Ιωάννινα, η Πάτρα.
Ο ίδιος, βέβαια, σε ότι αφορά στη συμμετοχή του DiEM στις εκλογές είπε ότι η απόφαση θα ληφθεί κεντρικά από όλα τα μέλη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, - αν θα φτιάξει κόμμα ή όχι ή αν θα αναζητήσει συνεργασίες όπως σε άλλες χώρες.
Τα μέλη που βρέθηκαν στο νησί του Αργοσαρωνικού προέρχονταν από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Αγγλία και συζήτησαν για θέματα κυρίως θέσεων του κινήματος. 
Η Παιδεία και το μεταναστευτικό-προσφυγικό αποτελούν τα θέματα αιχμής για τον Γ. Βαρουφάκη μετά την οικονομία που όπως είπε οι θέσεις αυτές «δεν αποκλείεται να ενοχλήσουν κάποιους αλλά δεν μπορούν όλοι να είναι ευχαριστημένοι. Δεν είμαστε λαϊκιστές. Δεν μπορούμε να αφήνουμε ανθρώπους να θαλασσοπνίγονται γδαρμένοι, πυροβολημένοι, να πληγώνονται τα παιδιά τους και στο τέλος να τους γυρίζουμε πίσω και να τους στοιβάζουμε στο σύγχρονο Άουσβιτς, την Τουρκία».
Από τη συνάντηση μελών όπου παρευρέθηκαν ως παρατηρητές φίλοι ή ενδιαφερόμενοι για το κίνημα δε θα μπορούσαν να απουσιάσουν και οι αναφορές στην… απεραντολογία που προκλήθηκε από τα μίντια για το διπλό νόμισμα. Το οικονομικό σχέδιο του DiEM έχει ανακοινωθεί από καιρό, όπως τόνισε ο ίδιος, και βασίζεται στην ιδέα του παράλληλου συστήματος πληρωμών το οποίο δεν έχει καμμία σχέση με διπλό νόμισμα. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.