Εμφάνιση 006.jpg
Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) με επικεφαλής τον Πρόεδρο του και Γενικό Γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμο, συνέδραμε έγκαιρα και αποτελεσματικά το Πυροσβεστικό Σώμα και τους Δήμους Μέλη του με εθελοντές και οχήματα στις προσπάθειες κατάσβεσης τεσσάρων διαδοχικών περιστατικών πυρκαγιάς που εκδηλώθηκαν την Πέμπτη 6 Ιουλίου σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της Αττικής.
Εμφάνιση 001.jpg
Συγκεκριμένα, το πρωί σε φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο Κρυονέρι, έφθασε άμεσα το σημείο στο οποίο εκδηλώθηκε η φωτιά, κλιμάκιο του ΣΠΑΠ και πυροσβεστικά οχήματα που βρίσκονταν σε επιφυλακή ώστε να συνδράμουν το Πυροσβεστικό Σώμα και το Δήμο Διονύσου.  Στην επιχείρηση συμμετείχαν 45 πυροσβέστες, 15 οχήματα ου Π.Σ., πεζοπόρο τμήμα 28 ατόμων, 13 υδροφόρες, 4 αεροσκάφη και 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα.  Παρόντες στον τόπο της φωτιάς, ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος και η Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου Καλλιόπη Ταουξή Χριστιανίδη, ο πρώην Δήμαρχος Διονύσου και Δημοτικός Σύμβουλος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Διονύσου Παναγιώτης Τσούκας.
Εμφάνιση 009.jpg
Στην κατάσβεση συμμετείχαν επίσης, τμήματα της Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Διονύσου, Κηφισιάς, οι Εθελοντικές Ομάδες του Αγίου Στεφάνου της Άνοιξης, του Κρυονερίου, της Ροδόπολης, των Αφιδνών, της ΜΑΚΙΠ και της Φυλής, οι οποίες συνέδραμαν στο έργο της κατάσβεσης.  Αυτή ακριβώς η ακαριαία επέμβαση από το Πυροσβεστικό Σώμα, την Αυτοδιοίκηση και τις εθελοντικές ομάδες, είχε σαν αποτέλεσμα πολύ γρήγορα η φωτιά να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο πριν πάρει απειλητικές για την περιοχή διαστάσεις.
Εμφάνιση 004.jpg
Στη συνέχεια το κλιμάκιο του ΣΠΑΠ μετέβη σε δεύτερο περιστατικό στο Σχινιά, όπου η άμεση επέμβαση Πυροσβεστικού Σώματος και της Αυτοδιοίκησης έθεσαν ταχύτατα τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο, πριν προλάβει να επεκταθεί επικίνδυνα.

Κατόπιν οι εθελοντές και ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, επενέβησαν για να συνδράμουν το Πυροσβεστικό Σώμα και το Δήμο Σπάτων Αρτέμιδας, σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, σε άμεση επαφή με κατοικημένη περιοχή, στον Άγιο Ιωάννη στην Αρτέμιδα. Στο σημείο της φωτιάς η Πυροσβεστική επιχείρησε με 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.  Στο συμβάν συμμετείχαν επίσης, οχήματα της ΕΟΜΑΚ και εθελοντικά οχήματα από όμορους δήμους. Με την έγκαιρη επέμβαση όλων των δυνάμεων η φωτιά δεν κατέλαβε μεγάλες διαστάσεις σε κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδας Δημήτριος Μάρκου, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, ο Αντιδήμαρχος Σπάτων Αρτέμιδας Αντώνης Νομικός, ο Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων Αρτέμιδας και Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΠ Πέτρος Πουλάκης, ο εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδας και μέλος της ΕΕ του ΣΠΑΠ Παναγιώτης Λάμπρου.
Εμφάνιση 007.jpg
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε οικοπεδικό χώρο, στη Δέση Γέρακα, όπου επιχείρησαν 10 οχήματα της Πυροσβεστικής και 30 πυροσβέστες, με τη συνδρομή της Εθελοντικής Ομάδας του ΣΠΑΠ και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παλλήνης. Η πυρκαγιά τέθηκε πολύ γρήγορα υπό έλεγχο και κατασβέστηκε τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες. Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Παλλήνης και Μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ Αθανάσιος Ζούτσος, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παλλήνης Αλέκος Πυργιώτης.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ήταν μία πολύ δύσκολη μέρα σήμερα. Για ακόμη μία φορά η επιφυλακή και η ετοιμότητα αποδείχθηκαν σωτήριες, αφού τα διαδοχικά και αλλεπάλληλα κρούσματα εστιών πυρκαγιάς στην Αττική, τέθηκαν υπό έλεγχο σύντομα και έτσι αποσοβήθηκαν τα χειρότερα. Η Αυτοδιοίκηση ήταν και πάλι άμεσα παρούσα για να συνδράμει όπως κάνει πάντα το Πυροσβεστικό Σώμα στο έργο του.

Πολλά μπράβο στους εθελοντές και εργαζομένους του ΣΠΑΠ, στις εθελοντικές ομάδες του Αγίου Στεφάνου της Άνοιξης, του Κρυονερίου, των Αφιδνών, της Ροδόπολης, της ΜΑΚΙΠ, της ΕΟΜΑΚ καθώς και των τμημάτων της Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Κηφισιάς, Διονύσου, Φυλής, Μαραθώνα, Σπάτων-Αρτέμιδας και Παλλήνης για την άμεση και επιτυχημένη επέμβαση και για την συνεχή συνδρομή τους σε διαδοχικά περιστατικά σήμερα!

Στα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος που όπως πάντα έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, αλλά και στους χειριστές των πυροσβεστικών ελικοπτέρων και αεροπλάνων με τις... χειρουργικού τύπου ρίψεις πολλές ευχαριστίες από όλους μας!

Οι μέρες είναι δύσκολες, ενδεχομένως επίκειται και άλλος καύσωνας, που θα συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους, οπότε ο ΣΠΑΠ θα παραμείνει σε πλήρη ετοιμότητα και εγρήγορση εν όψει και των υψηλών θερμοκρασιών επιπέδου καύσωνα, για τυχόν άλλα περιστατικά, τόσο στο Πεντελικό, όσο και στις αστικές και περιαστικές περιοχές των Δήμων Μελών μας».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.