Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΦΩΤΕΙΝΗ

H Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, με αφορμή την απώλεια εισοδήματος από την εκτεταμένη ξηρασία στη χώρα και την αναγκαιότητα διεκδίκησης των προβλεπόμενων ευρωπαϊκών πόρων για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι μεγάλες ζημίες στις καλλιέργειες στο σύνολο της χώρας από την εκτεταμένη ξηρασία των τελευταίων μηνών, ως συνέπεια της κλιματικής αλλαγής, που φτάνουν ακόμη και το 100%, προκαλούν τεράστια ανησυχία στους πληγέντες παραγωγούς για την τύχη των απωλεσθέντων εισοδημάτων τους.

Την ίδια στιγμή, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επιδεικνύει, άλλη μια φορά, πρωτοφανή αδιαφορία να διεκδικήσει από την Ε.Ε. κονδύλια δεσμευμένα ακριβώς για την αντιμετώπιση ανάλογων κρίσεων.

Η Κυβέρνηση ήταν απούσα από κάθε σχετική αξίωση στο πρόσφατο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της 12ης Ιουνίου στο Λουξεμβούργο, παρά τις επανειλημμένες προτροπές της Νέας Δημοκρατίας από το βήμα της Βουλής. Εξακολουθεί, μάλιστα, να παραμένει απούσα, καθώς δεν έχει θέσει ακόμη το κρίσιμο αυτό ζήτημα στην ατζέντα του επικείμενου Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας στις 17 και 18 Ιουλίου στις Βρυξέλλες. Και αυτό, την ώρα, που άλλες χώρες, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία, προσέρχονται από κοινού και οργανωμένα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ξηρασίας, που έπληξε τις χώρες τους.

Καλούμε την Κυβέρνηση, έστω και τώρα, να ξυπνήσει από τη διαρκή ραστώνη της και “να βάλει τη χώρα στην ατζέντα” στο προσεχές Συμβούλιο. Ο κόσμος της πρωτογενούς παραγωγής δεν αντέχει άλλες “χαμένες ευκαιρίες”. Τα κοινοτικά κονδύλια δεν μπορεί να χάνονται στο βωμό της κυβερνητικής ανεπάρκειας και αδιαφορίας». 
 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.